REUTERS/Kai Pfaffenbach
SLUŽBENO!

BOMBA IZ MADRIDA! REAL DOVEO JEDNOG OD NAJTRAŽENIJIH NAPADAČA DANAŠNJICE Španjolci otkrili detalje velikog transfera

Piše: HinaObjavljeno: 04. lipanj 2019. 16:22

Velika vijest stiže iz Madrida! Real je u svoje redove doveo jednog od najtraženijih napadača današnjice - Luku Jovića.

21-godišnji Srbin potpisao je ugovor na šest godina, a u Kraljevski klub stiže iz Eintrachta. Prema pisanjima španjolskih medija, njegov transfer na Santiago Bernabeu vrijedan je oko 60 milijuna eura.

Već se duže vrijeme Jovića povezuje s Madriđanima, a sada je Zinedine Zidane konačno dobio igrača koji mu je bio jedna od najvećih želja.

Mladi srpski napadač je u ljeto 2017. došao u Eintracht iz Benfice na posudbu s mogućnošću otkupa. Sredinom travnja ove godine Eintracht je službeno otkupio Jovića za sedam milijuna eura, a samo dva mjeseca kasnije prodao ga je Realu za spomenuti iznos.

Kako navode njemački mediji, Eintrachtu će od tog iznosa pripasti 48 milijuna, a preostalih 12 milijuna Benfica će podijeliti s igračevim menadžerom.

"Sa sportskog stajališta, ovo je veliki gubitak za nas. Priča o njegovoj eksplozivnosti i vještini u postizanju golova proširila se Europom. Ovo je za Eintracht dobar transfer. Luki želimo sve najbolje u budućnosti i smatramo da ima sve kvalitete potrebne za jednu veliku karijeru. Ponosni smo što smo mu bili podrška sve ovo vrijeme", riječi su sportskog direktora Eintrachta Fredija Bobića koje prenosi AS.

Jović je ove sezone u 48 nastupa zabio 27 golova, te upisao sedam asistencija. Karijeru je započeo u Crvenoj zvezdi iz koje je u veljači 2016. preselio u Benficu.

Linker
23. travanj 2024 15:16