Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
NEMAN U VRHU NAPADA

VIDEO: REAL JE DOVEO PRAVU MAŠINU ZA GOLOVE! KRALJEVI OVAKVOG NAPADAČA NISU IMALI DESET GODINA Lijeva, desna, nije bitno! Luka udara iz svih oružja

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. lipanj 2019. 17:19

Mladi srpski napadač Luka Jović (21) potpisao je šestogodišnji ugovor za Real Madrid, objavio je 'kraljevski klub" u utorak. Jović dolazi na Santiago Bernabeu iz Eintrachta za 60 milijuna eura odštete, uz mogućih dodatnih pet milijuna eura.

Jović iza sebe ima fenomenalnu sezonu i to nije prošlo nezapaženo kod najvećih klubova svijeta među kojima je i Real Madrid koji je u konačnici bio najkonkretniji. Otkako su na Bernabeu doveli Francuza Benzemu prije deset godina, 'kraljevi' nisu imali pravu 'devetku'. Dolazili su u klub kroz godine Adebayor, Chicharito, Morata, ali niti jedan od spomenutih nije opravdao očekivanja.

Srpski nogometaš pravi je igrač šesnaesterca, većinu golova ove sezone postigao je unutar kaznenog prostora, a jednako je učinkovit s obje noge. Petnaest pogodaka postigao je desnom nogom, osam lijevom, dok je pet golova završilo u protivničkoj mreži nakon udarca glavom.

Jović u prosjeku postiže minimalno jedan pogodak unutar 90 minuta (0,7), a osim strašnog nosa za golove, srpski nogometaš ima sposobnost za odigravanje ključnih dodavanja. Nisu to uvijek direktne asistencije, ali puno je ključnih akcija Enitrachta krenulo upravo od njega.

Nogometaš je koji voli situacije 1 na 1 s protivničkim braničima, a driblingom se koristi u prosjeku četiri puta unutar 90 minuta od čega ima uspješnost prolaska 50 posto. Solidan učinak Jović ima i u obrani gdje je uspio u 63 navrata zaustaviti protivničke napade.

Iako je pravi predator unutar kaznenog prostora, Joviće nerjetko zna doći po loptu do same sredine igrališta i potom krenuti u juriš prema golu. Kako god bilo, Srbin će biti veliko pojačanje za 'kraljeve' kojima je hitno bilo potrebno rješenje u vrhu napada.

Linker
06. svibanj 2024 22:50