CROPIX
ZATVARANJE FINANCIJSKE KONSTRUKCIJE

ČAK TRI POTENCIJALNA TRANSFERA NA RUJEVICI Rijeka na prodaji trojice stalnih članova prve momčadi planira zaraditi sedam milijuna eura!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 07. siječanj 2019. 23:57

Odlaskom Leonarda Zute, koji će danas otići put Turske na liječničke preglede i potpis ugovora s jednim tamošnjim klubom (ime se još drži u tajnosti), na Rujevici je počeo zimski prijelazni rok čiju će dinamiku uvelike diktirati prodaje. Upita ne manjka, šuškanja o ponudama koje bi trebale stići za određene igrače također, ali osim za Zutu još uvijek se nije dogodila službena ponuda koju bi u riječkom taboru razmotrili. Što znači da ako ih je i bilo nisu odgovarale iznosima koji se očekuju za igrače koji su u izlogu. Dakako, na udici inozemnih klubova su oni najbolji, a nekakav je dojam da na Rujevici očekuju kako bi do kraja zimskog prijelaznog roka mogli otići još Heber i Župarić.

Naravno, govorimo o igračima čiji će transferi donijeti najveću zaradu, nije isključeno ni da se dogodi još poneki posao poput ovog sa Zutom, pogotovo u slučaju Alexandera Gorgona koji je također u zadnjih šest mjeseci ugovora i kojem Rijeka neće raditi probleme ako se pojavi klub koji će mu platiti ugovor koji ga zadovoljava i pritom istresti Rijeci nešto na račun odštete.

Rijeka, 110817.
Rujevica.
Utakmica 5. kola Prve HNL izmedju Rijeke i Dinama.
Na fotografiji: Olmo Carvajal, Amer Gojak, Leonard Zuta.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Foto: Marko Todorov / CROPIX

Ipak, Heber i Župarić dvojac je od kojeg u riječkom prvoligašu najviše očekuju po pitanju odštete od izlaznog transfera. Dosta toga će diktirati i tržište odnosno liga prema kojoj će krenuti, a govoreći o Heberu trenutno su nekako najaktivniji kanali koji vode prema Istoku, konkretnije Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji i Kini.

Najveći je razlog platežna moć tamošnjih klubova koji ne dovode igrače da bi na njima zaradili od buduće prodaje već da s njima ostvare rezultat koji žele i pritom ne pitaju za cijenu. Priču sličnu ovoj s Heberom prije nekoliko godina Rijeka je imala s Anasom Sharbinijem koji nije želio u najmnogoljudniju zemlju svijeta iako bi Rijeci donio pravo bogatstvo na račun odštete, a vodeći se tim primjerom na Rujevici se nadaju da bi u nekim idealnim okolnostima za svog najboljeg igrača mogli inkasirati između četiri i pet milijuna eura.

Kada je riječ o Župariću za njega su signali koji dolaze ipak iz Europe, i za njega navodno postoji prilično jak interes koji bi se idućih dana mogao pretočiti u službenu ponudu, ali ipak treba još malo pričekati. Belgija, Rusija ili Turska neke su od potencijalnih destinacija s kojih se očekuje ponuda koja bi, prema očekivanjima odgovornih u riječkom prvoligašu, mogla iznositi između dva i dva i pol milijuna eura.

Na Rujevici se, dakle, od trojice spomenutih nadaju inkasirati oko sedam milijuna eura, što bi uz gotovo pet milijuna eura od prodaje Bradarića zatvorilo financijsku konstrukciju za ovu sezonu, vjerojatno i omogućilo da se dovede još poneko pojačanje...

Linker
22. travanj 2024 06:42