Foto: Marko Todorov / CROPIX
ZIMSKI MERCATO

RIJEKA NADOMAK REALIZACIJE PRVOG IZLAZNOG TRANSFERA, A DAROVITI VRATAR IDE NA POSUDBU U blagajnu na Rujevici mogla bi sjesti odšteta kao za Vešovića

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 06. siječanj 2019. 23:00

Leonard Zuta mogao bi biti prvi izlazni transfer Rijeke u zimskom prijelaznom roku. Priča nije još dobila službenu notu, ali idućih bi dana mogla jer je za lijevog braniča Rijeke ozbiljno zagrizao jedan klub s istoka Europe (turski mediji tvrde Konyaspor) koji u svojim redovima želi igrača takvog profila.

Pritom, interesenti za Zutu spremni su uložiti nešto i u odštetu, igraču ponuditi primanja koja su dvostruko veća od onih u Rijeci, što posao čini zanimljivim za obje uključene strane. Rijeka bi na račun odštete mogla inkasirati otprilike kao i za Marka Vešovića prije godinu dana, dakle otprilike 400 tisuća eura, a Zuta realizirati transfer koji će mu omogućiti zaradu.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Naravno, ako se sve idućih dana formalizira; sve je još uvijek neslužbeno, a na Rujevici ne vole komentirati priče koje tek moraju dobiti službenu notu. Tako je i Zuta i punom pogonu, jučer je normalno trenirao i ako se ne realizira priča o odlasku, konkurirat će za momčad na proljeće.

I dok će Zuta vjerojatno realizirati izlazni transfer, daroviti vratar Ivan Nevistić proljeće će odraditi na posudbi u Varaždinu. Nevistić je već prošle sezone bio u Varaždinu, ove je trebao braniti u slovenskom prvoligašu Muri, koji se nije držao dogovora s Bijelima, pa je 20-godišnji vratar tijekom jeseni vraćen na Rujevicu. Sada će opet put Varaždina, kojem će se priključiti nakon što s Rijekom odradi ovaj prvi tjedan priprema.

Linker
07. svibanj 2024 13:15