Foto: Damir Krajac / CROPIX
VEĆ JE IGRAO POD BJELICOM

DINAMO PRIVODI KRAJU SVOJU NAJINTENZIVNIJU POTRAGU Na Maksimir bi moglo stići ime koje se zbog Rijeke donedavno činilo kao nemoguća misija

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. lipanj 2018. 10:28

U Maksimiru je sad najintenzivnija potraga za lijevim bekom. Kako čujemo, na listi mogućih pojačanja na toj poziciji nalazi se više imena, ima tu i igrača iz liga Petice, iz ozbiljnih nogometnih zemalja, ali još Modri nisu pronašli rješenje.

No od jučer je sve ozbiljnija opcija Marin Leovac. Naime, Dinamo nije želio o njemu previše razmišljati sve dok je bilo realno da će Rijeka otkupiti njegov ugovor od PAOK-a, smatralo se to gotovom stvari. Međutim, sad kad je jasno da Leovac neće ostati na Rujevici, pojačao se Dinamov interes za igrača koji je već više puta bio opcija za dolazak u Maksimir, jednom je bio i na pragu dogovora, što se kaže, njegovo se ime već tiskalo na dres. Nikad se nije dogodilo, no sad bi moglo biti nešto.

lgrao pod Bjelicom

Dakle, znamo da je Leovac u bečkoj Austriji igrao pod Bjeličinim kormilom, uostalom, zabio je onaj gol u Maksimiru Dinamu u pretkolu Lige prvaka i bio važan kotačić u plasmanu Bečana u elitu.

Vinkovci, 130518. 
Nogomet. 
Utakmica 35. kola HT 1. HNL izmedju Cibalie i Rijeke. 
Na fotografiji: Leovac Marin. 
Foto: Vlado Kos / CROPIX
CROPIX

Bjelica cijeni Leovca, želio bi ga imati i u Dinamu, ali, kažemo, do jučer je ta priča zbog ostanka u Rijeci bila nemoguća misija, Leovac je bio na popisu želja, ali sa slabijim izgledima za dolazak. Od jučer je Leovac jedan od favorita, doduše, kao i u svemu, i glede Leovca ima onih koji drugačije razmišljaju, ne može se reći da vlada konsenzus, usto Leovca prati epitet skupog igrača. U PAOK-u zarađuje oko 500 tisuća eura godišnje, taj je ugovor još uvijek na snazi, to je novac koji u Dinamu sigurno ne može dobiti. No isto tako čujemo da je Leovac spreman doći u Dinamo i za manje novca (teško da će Modri naći jeftinijeg igrača u inozemstvu), da bi volio opet raditi s Bjelicom. Leovac već ima izdašnije ponude iz inozemstva, recimo iz Turske, međutim novac mu u ovom trenutku, izgleda, nije prioritet, pa je dogovor vrlo moguć. Ako u Dinamu odluče da je Leovac prvi “pick”.

Jedino što bi mogao biti mali problem jest odšteta. PAOK ne želi Leovca pustiti besplatno, odšteta je dosad bila 350 tisuća eura, ali uvijek postoji mogućnost da solunski klub prema Dinamu poveća zahtjeve. Istina, sve skupa nije financijski malen zalogaj, ali je i manji rizik nego da iz inozemstva opet dođe neka roba s greškom. Priča o Leovcu tako nije blizu rješenja, zapravo, tek je u začetku, pitanje je kako će se okončati, ali rasplet najviše ovisi o Dinamovoj želji, djelomično i o njegovim apetitima.

Linker
22. travanj 2024 10:29