Cameron Spencer/Getty Images
MODRI MERCATO

DINAMO SPREMA IZNENAĐENJE IZ ŠEŠIRA Ako ne uspiju dovesti hrvatskog reprezentativca, stiže igrač milanskog Intera? Kontakt je uspostavljen

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. siječanj 2018. 15:10

Stalno u eter iskoči neko novo potencijalno Dinamovo pojačanje, ne kažemo da će se i ostvariti. Ali nije nemoguće. Naime, ne dođe li u Maksimir na posudbu Tin Jedvaj, Modri bi mogli posegnuti za Australcem, stoperom Trentom Sainsburyjem (26).

Kontakt s igračem i njegovim agentima već je uspostavljen. Sainsbury je, inače, igrač kinskog Jiangtsu Suninga, na čijoj je klupi Fabio Capello, no na odlasku je iz kluba i željan povratka u Europu. Prošle godine bio je i na posudbi u milanskom Interu, gdje je upisao jedan nastup.

Kako čujemo, Sainsbury je među onima koji žele pronaći klub u kojemu bi igrao i osigurao mjesto u reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu. Ima ponude i iz Turske i Nizozemske, spominje se i Engleska, međutim Dinamo mu je, kao što čujemo, primamljiv iz puno razloga, a Maksimir mu je, navodno, preporučio i bivši modri Australac Eddy Bosnar.

Problem je što je Sainsbury još uvijek igrač pod ugovorom u Kini i takav je nedostupan Modrima. Međutim, ako bi s Kinezima dogovorio prijevremeni sporazumni raskid i isplatu dijela ugovora - tako je lani na isti način iz istog kluba stigao Sammir - Dinamo bi ga mogao platiti.

Kontakt s igračem i njegovim agentima već je uspostavljen. Sainsbury je, inače, igrač kineskog Jiangsu Suninga, na čijoj je klupi Fabio Capello, no na odlasku je iz kluba i željan povratka u Europu. Prošle godine bio je i na posudbi u milanskom Interu, gdje je upisao jedan nastup.

Za njega kažu da je karakteran igrač, profesionalac, prava zamjena za Sigalija i da bi mogao Modrima biti pojačanje. Jasno, ne smije se previše otezati s odlukom i poslom, jer Sainsbury želi do kraja tjedna pronaći novi klub. Dolazak stopera nameće se kao imperativ, pogotovo ako ode Marko Lešković, što se također šuška. Je li Sainsbury iznenađenje iz šešira?

SYDNEY, AUSTRALIA - OCTOBER 10: Trent Sainsbury of Australia thanks fans after winning the 2018 FIFA World Cup Asian Playoff match between the Australian Socceroos and Syria at ANZ Stadium on October 10, 2017 in Sydney, Australia.  (Photo by Cameron Spencer/Getty Images)
Cameron Spencer/Getty Images

Linker
08. svibanj 2024 04:39