Foto: Marko Todorov / CROPIX
DAVORIN OLIVARI IZ TURSKE

VELIKI TRANSFER NA VIDIKU Dinamo je pronašao zamjenu za Soudanija: Ofenzivac Osijeka je 'viza' sjajnog Alžirca za odlazak iz Maksimira

DINAMO Ofenzivac Osijeka i albanski reprezentativac na meti je modre struke i mogao bi zamijeniti Alžirca koji žudi za Otokom.
Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 27. siječanj 2018. 15:15

Dinamo “pikira” Erosa Grezdu! Albanski reprezentativac,krilni nogometaš Osijeka koji je prije igrao u Aluminiju, Zavrču i Lokomotivi, mogao bi ovog zimskog prijelaznog roka osvanuti u dresu kluba iz Maksimira.

Naime, do nas su stigle informacije da bi ovaj talentirani 22-godišnjak bio prava zamjena za Soudanija koji želi otići u Nottingham Forest! Prije neki dan smo pisali da bi Dinamo pustio Alžirca na Otok kad bi doveo adekvatno pojačanje na krilnoj poziciji.

Grezda bi svakako bio dobrodošao u Maksimiru, nama je zapravo bilo nejasno kako je taj mladi nogometaš, koji je igrao u Lokomotivi i bio “pod nosom” Dinamu, završio u Gradskom vrtu, a ne u Maksimiru.

U Osijeku se Grezda pokazao u pravom svjetlu, postao je igrač o kojem se govori samo u superlativima.

Osijek, 291117. 
Nogomet. Stadion Gradski vrt. Cetvrt finale hrvatskog kupa utakmica Osijek-Hajduk. 
Na fotografiji:  Eros Grezda i Nizic Zoran.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Naravno, da bi se ostvario mogući transfer potrebni su pregovori, a ne samo priča. Za vjerovati jest da bi oni mogli uskoro početi, a onda će se brzo vidjeti što će od svega ispasti.

Naravno, uvijek u prijelaznim rokovima ima raznih priča i pričica, što je sasvim logično, jer je to razdoblje u kojem igrači mijenjaju klubove, pa se kombinira, licitira, nudi, želi... Ponekad nešto stigne do medija i onda se o tome piše neko vrijeme. Mnogi transferi se, dakako, ne ostvare, ali ponekad se dogodi upravo ono što se najavi.

Ova priča o Grezdi, po nama dostupnim informacijama, vrlo je ozbiljna, tako da bi Albanac zaista mogao uz Gavranovića biti još jedno jako napadačko pojačanje.

Njegovu dolasku svakako bi se razveselio El Arabi Hilal Soudani, jer bi to značilo da već može kupovati avionski kartu za Otok. Dinamo mu onda ne bi radio nikakve probleme kad je odlazak u pitanju. Jer modri klub bi dobro zaradio, a isto tako bi ispunio želju nogometašu koje je svojim izdanjima u plavom dresu svakako zadužio klub. Mogući dolazak Grezde bila bi ona situacija koju nazivamo “win-win”.

Nemali zahtjevi

Dinamo bi još malo napunio blagajnu, jer bi dobio pozamašnu svotu za Soudanija, a također bi se riješio i Alžirčeve plaće od milijun eura godišnje.

Mr. Derby bi otišao sretan i radostan otišao, dok bi Grezda bio adekvatna zamjena, te momak koji bi u Dinamu igrački mogao još više napredovati.

E sad, ključno je kakve će uvjete za odlazak Grezde postaviti Osijek. Po nekim izvorima koji nisu klupski, navodno će Osječani osim odštete za Erosa Grezdu, koja bi mogla iznositi oko 2 milijuna eura, tražiti i modrog srednjeg braniča Marka Leškovića.

U ‘igri’ i Lešković

Međutim, pitanje je bi li Lešković želio u Osijek, ovdje na pripremama igra jako dobro, ima pravo biti aspirant na udarnu jedanaestoricu lidera Hrvatske nogometne lige.

No ništa još ne treba zaključivati, transferno vrijeme prepuno je preokreta. Ono što se danas čini izvjesnim, već sutra postaje neizvjesno i obratno. Zato pričekajmo, zimski prijelazni rok još traje...

ALEN PETROVIĆ: Eros Grezda nije na prodaju!

Vijesti da Dinamo namjerava, ukoliko proda Soudanija, krenuti u pravcu osječkog Gradskog vrta radi kupnje albanskog reprezentativca Erosa Greze, zbunila je simpatizere Bijelo-plavih.
Naravno, koliko se ta vijest dosad ‘odvrtila’ najbolje je provjeriti kod najpozvanijih osoba u klubu.
- Stav je našeg kluba da glasine ne komentiramo. Nikakvih službenih informacija nemamo, a ni službene ponude za Grezdu, koji usput rečeno i svakako našim navijačima jako važno, nije na prodaju - izjavio je sportski direktor Alen Petrović.

Linker
03. svibanj 2024 22:55