screenshot youtube
PRIJATELJSKA UTAKMICA

VIDEO: DANCI SE BRANILI DOK SU MOGLI, ALI ONDA JE UŠLA UDARNA MOMČAD DINAMA Modri lako stigli do slavlja, ali kakvu je samo golčinu zabio Olmo

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. siječanj 2018. 19:18

Dinamo je ubilježio i treću pobjedu na turskim pripremama, a u drugom poluvremenu, kad su ušli ponajbolji Plavi, mogli smo vidjeti nogomet kojem teži Dinamov trener. Bilo je brzih akcija, dobrih kombinacija i atraktivnosti.

Cvitanović je krenuo s momčadi koja na proljeće neće igrati skupa, ali želio je od starta utakmice isprobati i one koji na pripremama obično ulaze kasnije. Nismo u prvom dijelu gledali neki nogomet koji bismo pamtili, bilo je nekih nedorečenosti u prezentaciji Cvitanovićeve vrste.

Griješilo se ponekad u predaji lopte, nije postajala jasna ideja u igri prema naprijed, a nekoliko je puta slabo reagirala i modra obrana. Međutim, i ta je postava Modrih bila bolja od Danaca u tih sat vremena. Tada su u igru ušli oni koji će uglavnom biti dio udarne postave, što se odmah i vidjelo na travnjaku - suparnik je u tom dijelu izgledao posve nemoćno. Modri su bili iznimno superiorni i dominantni.

Danci su u utakmicu ušli dosta agresivno, točnije stalno su bili prepuni motiva i jakog ritma, a znamo da takvi tipovi momčadi ne odgovaraju Dinamu. Ali prvu pravu priliku kreirali su Modri, Fiolić je ubacio do Marina, talentirani napadač uposlio je Doumbiju, koji je uletio iz drugog plana, pucao s nekih 15 metara, ali je danski vratar dobro obranio. Nešto kasnije Dinamo je spasio Zagorac, Jakobsen je pucao s nekih šest metara, ali je modri vratar sjajno obranio. Minutu kasnije Zagorac nije uspio obraniti nakon udarca Uhrea, ali se ispriječila stativa, Modri su imali sreće. Kao što su je nešto kasnije imali Danci kad se Đurasek našao na otprilike desetak metara, ali je Egholm blokirao udarac.

Početkom drugog poluvremena Lecjaks je probio bok, centrirao, naletio je Fiolić, dobro pucao s vrha šesnaesterca, ali baš u danskog vratara. Ali Fiolić je bio autor prvog pogotka Modrih. Oduzeo je loptu stoperu Luijckxu, krenuo prema golu suparnika, a onda podvalio loptu do samog Hodžića, koji je s nekoliko metara bez problema šalje u mrežu.

Kod drugog pogotka sve je krenulo od mladog vratara Horkaša, koji je prvo obranio opasan udarac iz blizine, onda je rukom uposlio Gavranovića rukom, ovaj je odigrao dupli pas sa Soudanijem, koji mu je loptu dostavio petom, ali mu je malo pobjegla, vratar je odbija, dolazi do Ćorića, koji asistira do Soudanija, koji iz blizine šalje loptu u mrežu.

Najljepši potez na utakmici izveo je Dani Olmo, postigao je pogodak koji će se dugo pamtiti. S nekih 12 metara iskosa majstorski je loptu pospremio pod gredu.

Linker
14. svibanj 2024 23:56