Boris Kovacev / CROPIX
REAKCIJA NAJSKUPLJEG DINAMOVCA

DINAMOV DRAGULJ O NAJAVI KOGA NIKOGA NE BI OSTAVILA RAVNODUŠNIM: 'Definitivno se nadam da ću na EURU 2020. godine zaigrati za A selekciju Španjolske!'

DANI OLMO Najveća mlada maksimirska zvijezda u povodu teksta o njemu u španjolskom sportskom dnevniku Marca
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. travanj 2019. 15:05

Jučer smo porazgovarali s Olmom na temu priče koja se pojavila u Marci.

- Da, vidio sam taj tekst, poslali su mi ga iz Španjolske. Zaista mi puno znači kad se na takav način piše o meni. Ne znam naravno jesu li do priče oko toga da se računa na mene u A selekciji novinari došli okolnim putem preko nekih informacija iz stožera reprezentacije ili iz Saveza, ali svakako da mi to itekako godi. Tekst je naslovljen “Računa se na Olma”, možda zaista postoje neke naznake da je tome tako, ali ne bih se upuštao u dalje priče oko toga - kazao nam je Olmo.

Zagreb, 050419.
Koranska 2.
Dani Olmo, nogometas NK Dinama.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
Dani Olmo

Mnogo sjajnih vrsta

Olmo će svakako igrati za mladu vrstu Španjolske na U-21 Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu.

- Sad mi je u prvom planu uspješno završiti ovu fenomenalnu sezonu s Dinamom, uzeti dvostruku krunu te onda otići na Europsko prvenstvo. U kadru imamo 23 igrača, priključit će se i neki igrači A selekcije kao Ceballos, Rodrigo i Asensio. Svakako će to biti iznimno zanimljivo Europsko prvenstvo. Mi, naravno, želimo najviše, ali bit će teško, na tom natjecanju bit će mnogo sjajnih europskih mladih vrsta, uključujući i Hrvatsku koja također kandidira za sam vrh. To je za sada moj cilj, želim do kraja ove sezone s Dinamom i na Euru biti na najvišoj razini, igrati najbolji nogomet.

Kad smo ga pitali nada li se da bi nakon završetka Eura mladih mogao dobiti poziv u A selekciju Furije kazao je:

- Definitivno se nadam da ću na Europskom prvenstvu 2020. godine zaigrati za A selekciju Španjolske! To mi je san, to je najveći doseg za svakog igrača iz Španjolske.

Olmo je već sad autor pomalo nevjerojatne priče. Iz HNL-a se plasirao u mladu Furiju koja igra na Euru. Ovog ljetnog prijelaznog roka moguće je da napravi najveći transfer u povijesti Dinama u neki od velikih europskih klubova koji ga traže. Tada će poziv u A selekciju biti vjerojatno mnogo bliže. Nakon ovog teksta u Marci, čini se da ona priča oko njegova transfera od 40 milijuna eura zaista nije pretjerana.

Linker
26. travanj 2024 16:24