REUTERS/Rafael Marchante
SPOMINJU I ZLATKA DALIĆA

ŠPANJOLCI PIŠU O VELIKOM POTEZU LUISA ENRIQUEA Povijesna rekonstrukcija: Mladi Dinamov as postaje član jedne od najjačih reprezentacija svijeta!?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. travanj 2019. 15:30

U jučerašnjem broju poznatog španjolskog sportskog dnevnika Marca objavljena je vrlo zanimljiva priča o španjolskoj reprezentaciji i izborniku Luisu Enriqueu.

U uvodu teksta govori se da je Furija trenutačno možda u najkompliciranijoj situaciji u povijesti, nakon što je Enrique odlučio napraviti rekonstrukciju momčadi i igre nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji. Luis Enrique donio je zaokret u puno stvari, u početku u načinu življenja unutar reprezentacije. Kod prethodnih izbornika igrači su imali više slobode, on im je recimo ukinuo upotrebu mobitela za vrijeme ručka, a novost je i što su se prije s gostovanja vraćali u Madrid, u bazu, a sad idu izravno u grad gdje se igra sljedeća utakmica ili okolicu. I što se tiče igre, načina i pristupa, došlo je do promjena, i to dosta evidentnih.

Prije su imali posjed lopte, veliki posjed, ali iz njega nisu proizlazile šanse. Sada također nastoje imati posjed, no mnogo konkretniji, igraju okomitije, na što je utjecalo i dosta novih igrača, koji nisu bili na Mundijalu.

Uglavnom, dosta se razglabalo o Furiji, a nama jest svakako najzanimljivije da je jedan kompletni posebni odlomak posvećen Dinamovcu Daniju Olmu. U tekstu iznad kojeg je fotografija Olma u dresu mlade U-21 reprezentacije Španjolske kaže se da Luis Enrique računa na Olma! Piše se također da je Hrvatska željela privoljeti Danija da igra za njene boje, da je u proceduri Olmovo dobivanje hrvatske putovnice. Naravno, kolege navode da je Olmo već igrač U-21 selekcije Španjolske, te da je njegovo igranje za Vatrene nemoguća misija, ali nisu propustili spomenuti tu priču u koji su čak upleli i izbornika Zlatka Dalića.

S obzirom da je Marca jako dobro povezana s španjolskim savezom, te da uvijek ima dobre informacije, sasvim je jasno kako je priča o možebitnom pozivu Olmu za A selekciju Furije potekla upravo od Enriquea. Ili od nekog od njegovih suradnika, odnosno ljudi iz tamošnjeg saveza. I inače, nakon svakog nastupa Olma za mladu selekciju španjolski novinari su biranim riječima opisivali njegove nastupe i igre, tako da se može zaključiti da bi danas-sutra mladi Dinamovac zaista mogao biti ponosni vlasnik pozivnice Luisa Enriquea.

Konačno, Dani Olmo trenirao je s Luisom Enriqueom i A reprezentacijom Španjolske, prije one utakmice protiv Hrvatske u Maksimiru! Izbornik Furije u kamp selekcije pozvao je sedam igrača U-21 reprezentacije, to su bili Unai Simon, Pape Cheikh, Pedraza, Oyarzabal, Borja Mayoral, Fabian i - Olmo!

- Oduševljen sam što sam imao priliku trenirati s najboljom reprezentacijom Španjolske. Kako se to dogodilo? Pa, A reprezentativci koji su igrali u posljednjem kolu prvenstva imali su regeneracijski trening. Ali trening u ponedjeljak bio je otvoren za navijače, skupio ih se ogroman broj. Da bi se moglo trenirati i igrati, Luisu Enriqueu bili su potrebni još neki igrači, pa ih je iz mlade selekcije pozvao sedam, a ja sam bio jedan od njih! Tako da sam odradio trening sa Saulom, Asensiom, Iscom, Rodrigom, De Geom... Bilo je fenomenalno, nezaboravno - pričao nam je tada Olmo.

Linker
27. travanj 2024 16:12