Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
PUT NA KOJI SE RIJETKI ODVAŽE

DVA SE PUTA VRAĆAO U DINAMO, ODLAZIO U RIJEKU, HAJDUK, BIO KAPETAN... Ikona HNL-a napustila Hrvatsku i našla novi klub na drugoj strani svijeta

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 10. rujan 2019. 13:55

Dario Jertec napustio je Varaždin i postao član novog australskog prvoligaša Western Uniteda u gradu Wyndhamu u blizini Melbournea s kojim je potpisao ugovor na godinu dana.

"Vjerujemo da će Dario dodati kvalitetu, iskustvo i vodstvo u našu momčad te se veselimo novim izazovima s njim i našom momčadi", izjavio je rekao trener Uniteda, Mark Rudan.

Screenshot

Klub je osnovan prije dvije godine, a od iduće sezone će biti dio profesionalne A-League, čija sezona počinje sredinom listopada.

34-godišnji kapetan Varaždina i jedna od ikona HNL-a u klubu je proveo protekle tri i pol godine, a ove sezone je upisao šest nastupa u plavom dresu.

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX
Na fotografiji s lijeva Dario Jertec, bivši predsjednik Hajduka Mato Peroš i Marijan Buljat

Karijeru je započeo u Varteksu 2006. godine, a još je bio član Dinama, odakle je otišao na posudbu u Rijeku, pa se vratio na Maksimir i postao jedan od modrih 'prebjega' u Hajduk (500.000 eura po Transfermarktu).

Potom ga je nogometni put odveo u Saudijsku Arabiju gdje je igrao za tri kluba - Faisaly, Taawon i Hajer, jednu je sezonu proveo i u kuvajtskom Al-Qadisiyju te se 2015. godine vratio u Europu, u slovenski Zavrč. 2016. godine se vratio u klub u kojem je i stasao, u Varaždin, izborio s njim prvo ulazak u 2. HNL, a dvije godine kasnije i ulazak u elitni rang hrvatskog nogometa.

Nakon sedam kola HNL-a u novoj sezoni odlučio se na potez koji je malotko očekivao - pronašao je potpuno novi klub, u 10.000 kilometara dalekom Wyndhamu.

Foto: Josko Ponos / CROPIX
Foto: Josko Ponos / CROPIX

Linker
26. travanj 2024 15:03