Foto: Josko Ponos / CROPIX
DOVOLJNO ZA DVA ŽIVOTA

'OVO MU JE UGOVOR ŽIVOTA, NIKADA DO SADA NIJE TOLIKO ZARADIO!' Evo zašto je ikona HNL-a i obožavani kapetan tako iznenada odlučio napustiti Hrvatsku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. rujan 2019. 10:25

Ikona varaždinskog nogometa, 34-godišnji vezni igrač Dario Jertec jedan je od rijetkih igrača koji se može pohvaliti da je u karijeri igrao za sva tri najveća hrvatska kluba. Iz Varteksa je još prije 13 godina otišao u Dinamo, odakle će u sezoni 2007/08 na jednogodišnju posudbu u Rijeku. Na Poljudu je pak bio do 2010. kada ga put vodi izvan Hrvatske.

Saudijska Arabija, Kuvajt, Slovenija, a onda - povratak u Varaždin. Treća, druga, a onda i prva liga. Sve do prije par dana kad su se javili Australci. Western United FC, klub iz zapadnog Melbournea. Tamo će Jertec igrati, uz nekadašnjeg talijanskog reprezentativca Alessandra Diamantija, između ostalih.

Predsjednik varaždinskog prvoligaša Stjepan Cvek izjavio je da će im Jertec nedostajati, ali i da će već naći solidnu mu zamjenu u rosteru.

Varazdin, 010919.
Gradski stadion. 
Utakmica 7. kola 1. HNL, NK Varazdin -  HNK Gorica.
Na fotografiji: Dario Jertec.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

- Sigurno da će nam nedostajati igrač takvog kalibra, i to domaći igrač rutiner, kaže Cvek objašnjavajući trenutnu situaciju u momčadi.

- Međutim, ovo je njegov "ugovor života", nikada do sada nije toliko puno zaradio za tako kratak period. Zaslužio je to, a mi moramo cijeniti što je za NK Varaždin odigrao dvije sezone treće lige i dvije sezone druge lige. Osim toga igrao je praktično besplatno - naglasio je Cvek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 13:12