AS Roma
SLUŽBENO PREDSTAVLJEN

GOTOVO JE! ROMA PREDSTAVILA HRVATSKOG DRAGULJA Mlada zvijezda odmah zapalila navijače izjavom! Evo koliko bi trebalo pripasti Dinamu od transfera

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. svibanj 2018. 19:01

Ante Ćorić i službeno je predstavljen kao prvo ljetno pojačanje talijanskog velikana Rome.

Rimljani su tako na svojim službenim stranicama objavili neke detalje velikog posla sa zagrebačkim Dinamom. Iz Rome navode da je 21-godišnji mladi hrvatski reprezentativac potpisao ugovor na pet godina, odnosno do 30. lipnja 2023. godine.

Dinamu kao Ćorićevom posljednjem klubu sigurno će pripasti 6 milijuna eura, a ako Roma kojim slučajem proda Ćorića do 30. lipnja 2020., onda će klub s Maksimira zadržati pravo na 10% od tog transfera ili na 2 milijuna, ovisi o tome koji iznos bude veći.

"Jako mi je drago što sam stigao u Romu, jedan od najvećih europskih klubova. Sve sam podredio tome da dođem do ovog nivoa i jedva vam čekam pokazati što sam sve sposoban napraviti", poručio je mladi Hrvat nakon potpisa.

Nadalje, iz Rome Antu opisuju kao talentiranog veznjaka koji je 2014. debitirao za seniorsku momčad Dinama. Ističu i da su iza njega 144 utakmice, 23 gola i 24 asistencije za prvu ekipu aktualnih prvaka Hrvatske, ali i da je s Modrima osvojio četiri prvenstva i tri Kupa.

"Drago nam je što Ante Ćorić dolazi u klub. Vjerujem da smo s ovim potpisom sebi osigurali jednog od istaknutijih talenata europskog nogometa. Vjerujem i da s radom, kako igrača, tako i trenera koji će ga voditi, možemo ovaj talent još više razviti, a samim time i u njegovoj kvaliteti uživati kroz jedan dugi period", izjavio je sportski direktor Rome Monchi.

Ćorić je svoj nogometni put započeo u Hrvatskom Dragovoljcu, zatim ga je nastavio u NK Zagrebu iz kojeg 2009. prelazi u Red Bull Salzburg. Četiri godine kasnije zagrebački Dinamo ga priključuje svom omladinskom pogonu, da bi 2014. godine debitirao za seniore u travnju protiv Splita. Iza njega su nastupi za mladu reprezentaciju, a bio je i član Vatrenih na Euru 2016. godine.

Linker
20. travanj 2024 00:52