Foto: Marko Todorov / CROPIX
TURBULENTAN ODNOS

SVI SU ODAHNULI NAKON TRANSFERA ANTE ĆORIĆA U ROMU Blagajna na Maksimiru se napunila, a Dinamu je propao tri puta unosniji transfer u Premiership...

Do prave eksplozije velikog talenta Ante Ćorića u Maksimiru nikad nije niti došlo
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. svibanj 2018. 12:48

Na kraju su svi odahnuli. I Ćorić, koji je napokon otišao iz Dinama u kojemu nije bio sretan, i Dinamo, koji više nije bio sretan s Ćorićem. Tih šest plus dva, ili osam milijuna, kako god, puno je manja odšteta od one kojoj su se u Maksimiru nadali kad je Ćorić ‘postao zvijezda’.

Priča kaže da je ne tako davno (ne ove godine) Jürgen Klopp ponudio Dinamu 18 milijuna eura za Antu Ćorića. Modri su pristali, transfer je trebao biti okončan, ali je potom propao, jer su se pojavili razni pregovarači, nije došlo do konačnog sporazuma.

Čija je krivnja?

Sad Ćorić ide u Romu za puno manju odštetu, ali bitno je da ide. Nakon svega što se događalo oko njega u Maksimiru...

Zagreb, 040418. 
Stadion u Maksimiru.
Polufinale Hrvatskog kupa izmedju GNK Dinamo i  HNK Na fotografiji: Ante Coric.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

- Vratit ću publiku u Maksimir - poručio je kad je još igrao memorijalni turnir Mladen Ramljak, kad je bio najbolji igrač, kad su svi stavili ruku u vatru da će taj dečko nadmašiti mnoge ‘neviđene talente’ prije njega. Debitirao je za prvu momčad, zabio gol, sve je nekako išlo kako treba. I onda je nastalo pitanje iz ranga ‘kokoš ili jaje’, odnosno ‘jesu li problemi krenuli Dinamovom ili Ćorićevom krivicom’? Bilo je tu svega, i menadžerskih priča, različitih trenerskih mišljenja, nestrpljivosti igrača i njegove obitelji, stava kluba koji je malom Anti bio prvo mrkva onda batina, njegove dječačke tvrdoglavosti...

Zagreb, 040418. 
Stadion u Maksimiru.
Polufinale Hrvatskog kupa izmedju GNK Dinamo i  HNK Rijeka.
Na fotografiji: Ante Coric i Soudani, slavlje.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
Ante Ćorić

Uglavnom, sve je krenulo u krivo i nikad se nije vratilo na pravi put. Definitivno je otišlo ‘k vragu’ nakon one utakmice s Olympiacosom u Ligi prvaka, kad je prvi put javno kazao da želi otići, da u Dinamu nije sretan. Tada je i ljudima u Dinamu postalo jasno da je rastanak najbolji za sve, da je bilo pitanje dana kad će napustiti Maksimir. Doduše, bilo je pokušaja ‘mirenja’, spašavanja Ćorića, no nikad do kraja to nije uspjelo. Cico Kranjčar stavio mu je ‘desetku’ na leđa, bio je s reprezentacijom na Euru 2016. godine, u jednom trenutku i u klubu su odlučili da će prema njemu biti popustljiviji, ali epilog je uvijek bio isti. Ćorić je gotovo sa svim trenerima bio u raskoraku, igrački nije napredovao, stvar je otišla predaleko.

Samo bljeskovi

Sopić ga je maknuo iz 18 za utakmicu s Juventusom, s Ivajlom Petevim od prvog dana nije imao zajednički kurs. Znao je odigrati odlično, kao protiv Hajduka, svi su se ponadali da možda ipak nije sve izgubljeno, međutim, bili su to samo bljeskovi. Do prave Ćorićeve eksplozije nikad nije došlo.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Nakon svega, Ćorić je otišao za dobar novac, s obzirom na sve što se oko njega događalo. I iza sebe je ostavio pitanje bez odgovora - je li mogao dati više? Što je, tko i u kojem trenutku trebao učiniti da Ćorić iz Maksimira ode kao “wunderkind”? Iako je puno vlakova već prošlo, možda za ovaj rimski još nije kasno, možda se talent ipak zapali daleko od Dinama i svih problema koji su se na njega ‘kačili’ zadnje tri-četiri godine.

Sreća u tom braku, jednostavno, nije bila suđena.

Linker
05. svibanj 2024 04:24