Reuters
DINAMO KAO PRAVA ODLUKA

'GOVORILI SU MI DA SAM LUD I DA ĆU UNIŠTITI KARIJERU SVOM SINU' Otac Dinamovog dragulja progovorio i o potencijalnom transferu u velikana

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. kolovoz 2019. 21:15

Dani Olmo puni novinske stupce diljem Europe, a njegove dobre igre u Dinamu i potencijalni transfer u neku od najjačih liga svijeta dodatno su podigli zanimanje za njega. Dok se čeka na njegov novi klub talijanski Calciomercato je s Danijevim ocem Miguelom objavio veliki intervju u kojem su se dotakli početka Danijeve karijere.

„Odluka o odlasku iz Barcelone u Dinamo bila je, kako to Dani često kaže, najteža odluka u njegovom životu. Tada sam bio trener u Segundi, španjolskoj drugoj ligi i svi su me masakrirali, govorili mi da sam lud, da ću uništiti karijeru mojeg sina prije nego je ona i počela”, prisjetio se Miguel i dodao:

„Sada je sve drukčije. Govore nam kako smo bili hrabri i kako je to bila najbolja moguća odluka. Sve ovisi o rezultatu, ali ja učim svoju djecu da u životu ne ovisi sve o rezultatu. Sad smo sretni s Danijevom karijerom, kako se stvari razvijaju, ali tada nije bilo lako napustiti Barcelonu, posebno jer je bio kapetan u svojem uzrastu. On je otišao u najbolji mogući klub, najbolji klub jedne države. Zbog činjenice da je ipak riječ o slabijoj ligi to nije bilo lako.”

Miguel je za Calciomercato istaknuo kako njegov sin želi napustiti Dinamo.

„U ovom trenutku ne znam hoće li se to ostvariti jer Dani ima ugovor s Dinamom. U klubu znaju našu želju za odlaskom, mislimo da je ovo pravo vrijeme za to. No, to nije samo Danijev cilj nego i Dinamov – oni mogu odraditi dobar ekonomski posao u cijeloj priči. Jednostavno, Dani mora imati priliku otići u neku od najjačih svjetskih liga. Puno je klubova zainteresiranih za njega, ali neću spominjati o kome se radi iz poštovanja prema akterima pregovora.”

Talijane je zanimalo je li postojala mogućnost Danijevog odlaska u Milan o čemu se svojevremeno dosta pisalo u Italiji.

„Istina je, pregovarali smo s Milanom kad je Leonardo bio u klubu. Ne znam je li njegov odlazak ili promjena sportske politike zaustavila pregovore. Ili se možda dogodilo da Milan nije pristao na Dinamove zahtjeve.”

Potvrdio je Miguel Olmo da Dinamo za njegovog sina traži 40 milijuna eura, a on ima i jasnu viziju u kakav bi klub Dani trebao otići.

„Važniji nam je projekt nego utrka za trofejima. Važno nam je što klub misli, što trener misli. Želimo projekt sličan onome što nam je Dinamo ponudio prije pet godina. Moj sin želi igrati. Ako bi se Real ili Barcelona javili da ga žele dovesti, ali bez mogućnosti stalnog igranja to ne bi bilo dobro za njega.”

Linker
26. travanj 2024 14:37