Dinamo - Rijeka
 Zeljko Puhovski / CROPIX / CROPIX
NAJKASNIJE U PROSINCU

EUROPA JE IPAK IMPERATIV! ODGAĐA SE VELIKI DERBI IZMEĐU DINAMA I RIJEKE Ne postoji termin u kojem bi oba kluba imala ravnopravne uvjete

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. kolovoz 2019. 13:45

Nakon što su izborili plasman u play-off Lige prvaka iz Dinama su u četvrtak zatražili zamjenu domaćinstva u susretu protiv Intera iz Zaprešića što je u konačnici i odobreno, pa će tako hrvatski prvak današnju utakmicu igrati u gostima, dok će se uzvrat u 14. kolu odigrati na Maksimiru.

Pretpostavlja se da je Dinamo tražio zamjenu zbog travnjaka, kako bi ga u Maksimiru uspjeli što bolje prirediti za Rosenborg. Dan kasnije došlo je do još jedne promjene u rasporedu HNL-a, a riječ je o velikom derbiju.

Naime, zbog utvrđenih termina odigravanje utakmica play-off faze Lige prvaka u kojoj se natječe GNK Dinamo i play-off faze Europa lige u kojoj se natječe HNK Rijeka, nije moguće osigurati termin u kojem bi oba kluba imala ravnopravne natjecateljske uvjete.

Iz tog razloga povjerenik za natjecanje Prve HNL donio je odluku o odgodi utakmice 6. kola HT Prve lige GNK Dinamo - HNK Rijeka. Utakmica će biti odigrana u prvom eventualnom mogućem slobodnom terminu, najkasnije u srijedu 18. prosinca 2019.

Linker
06. svibanj 2024 13:21