CROPIX
SPASONOSNO RJEŠENJE

HRVATSKA VEZA SPREMA JEDAN OD NAJZVUČNIJIH TRANSFERA GODINE! Legendarna vatrena 'desetka' spremna staviti krunu na veliku karijeru Ivana Rakitića!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. listopad 2019. 14:19

Talijanski Calcio Mercato tvrdi kako je na pomolu veliku preokret u slučaju Ivana Rakitića nakon što se u lov na hrvatskog reprezentativca uključio posrnuli talijanski div Milan! Priča o Rakitićevom odlasku iz Barcelone aktualizirana je početkom ove sezone, kada je Hrvat nakon pet sjajnih godina na Camp Nou završio na klupi.

Trener Ernesto Valverde svom nekad najpouzdanijem igraču nudi mizernu minutažu (dvadesetak minuta po utakmici), a svoje je mišljenje o neugodnoj situaciji napokon dao i srebrni Vatreni, po dolasku na reprezentativnu akciju s Mađarskom i Walesom.

"Zašto ne igram? To bih i ja volio znati. Nekada se u nogometu događaju stvari koje ne možeš razumjeti, ali ih treba poštovati na određeni način. Meni je jako neugodno i teško jer sam navikao igrati i uvijek u posljednjih 13 godina profesionalnog nogometa sam davao sve za momčad u kojoj sam igrao. Svi koji me znaju upoznati su s tim da jedva čekam dati sve na terenu. Imam sreću što imam divnu djecu i suprugu koji iz mene izvuku ono najbolje. Željan sam nogometa i dat' ću sve od sebe. Sezona je jako duga, dat' ću sve da se ta situacija promijeni što prije", objasnio je Rakitić prije okršaja s Mađarskom na Poljudu.

Odgovor je sada stigao, po tvrdnjama Calcio Mercata, od strane druge legende Vatrenih. Zvonimir Boban i njegov Milan nisu dobro krenuli u novu sezonu, nakon samo sedam kola doveden je novi trener (Stefano Pioli zamijenio je Marca Giampaola), a legendarna hrvatska 'desetka' koja s Paolom Maldinijem kreira klupsku politiku već je dovela jednog starndardnog člana Dalićeve vrste - Antu Rebića.

"Rakitić je frustriran neigranjem u Barceloni i očito je da forsira odlazak iz španjolskog diva već ove zime. U početku su se kao glavni interesenti za njegove usluge spominjali Juventus i milanski Inter, ali obje mogućnosti u međuvremenu su demantirane. Predsjednik Juventusa sam je izjavio da ne dovodi Rakitića, a na pitanje o transferu u Inter Rakitić se samo nasmijao i odbacio takvu mogućnost. U međuvremenu je u igru, uz već spominjani Manchester United, ušao i Milan i on je trenutno ozbiljan kandidat", tvrdi Calcio Mercato.

Hoće li hrvatska veza nakon Ante Rebića proraditi još jednom, saznat ćemo već ove zime. Rakitić zapravo i nema previše vremena za čekanje, ima 31 godinu, u naponu je snage i Milanu može ponuditi upravo ono što mu trenutno najviše nedostaje - jasan koncept igre, veći broj stvorenih prilika i iskustvo s kojim se može pohvaliti malo koji veznjak u Europi.

Potencijalni problem mogla bi biti visoka odšteta. Barcelona Hrvata ne misli pustiti za manje od 40 milijuna funti, ako je vjerovati napisima španjolskih medija.

Linker
26. travanj 2024 14:46