Getty Images
POLAKOMILI SE U TURSKOJ?

HRVATU PROPAO DRUGI VELIKI TRANSFER I TO U SAMO TJEDAN DANA? Za Vatrenog nudili pravo bogatstvo, ali od čitavog posla neće biti ništa, evo i zašto...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. veljača 2019. 18:23

Stoper hrvatske nogometne reprezentacije Domagoj Vida prije samo nekoliko dana bio je na korak do prelaska u redove talijanskog velikana Rome. Sve je praktički već bilo gotovo samo se čekala službena objava klubova.

Ipak, čitavi posao je u konačnici propao jer su Talijani prvo željeli dovesti Hrvata na posudbu da bi po završetku sezone otkupili njegov ugovor. S druge strane Turci su željeli odmah uzeti 15 milijuna eura obzirom da se nalaze u teškoj financijskoj situaciji, a u prilog tome ide i činjenica da je posljednjih mjeseci nekoliko nogometaša napustilo klub.

Nakon Rome u igru za dovođenjem srebrnog hrvatskog reprezentativca uključio se i saudijski Al Nassr koji je poslao još bogatiju ponudu za Vidu, ali turski mediji navode kako će Hrvat ipak do kraja sezone ostati u Turskoj.

Izvori bliski klubu doznaju kako je Al Nassr odmah bio spreman platiti Bešiktašu 16 milijuna eura odštete, a sam Vida imao bi godišnju plaću oko četiri milijuna eura. Ipak, iako su iz Al Nassra nudili milijun više od tražene cifre, Turci su i to odbili i potom zatražili 18 milijuna eura.

Hrvatski je reprezentativac tako u samo tjedan dana ostao bez dva velika transfera, ali Turci su razmišljali drugačije. Da je došlo do tranfera Vida bi postao drugi najskuplji izlazni transfer u povijesti Bešiktaša.

Prije dolaska u Bešiktaš, Vida je pet godina proveo u kijevskom Dynamo, dvije sezone u njegovom zagrebačkom imenjaku, jednu sezonu u Bayer Leverkusenu, te četiri godine u Osijeku.

Vida je za hrvatsku reprezentaciju sakupio 71 nastup postigavši četiri gola i bio je jedan od naših najboljih igrača na svjetskom prvenstvu u Rusiji na kojem su 'vatreni' osvojili srebro.

Linker
26. travanj 2024 20:31