Getty Images
TRAŽI SE PRAVO RJEŠENJE

JE LI RAKITIĆ NA KORAK DO PRELASKA U JUVENTUS? Španjolci otkrili plan europskih velikana: Barcelona ima dvije opcije na stolu!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. kolovoz 2019. 18:54

Sve je izgledniji prelazak hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivana Rakitića u redove talijanskog prvaka Juventusa. Vatreni je u prva dva ovosezonska nastupa Barcelone kroz španjolsko prvenstvo odigrao svega 45 minuta, točnije - drugo poluvrijeme u gostujućem porazu kod Athletica u Bilbau (0:1) na otvaranju.

Gužvu u veznom redu španjolskog šampiona pokušat će iskoristiti Juventus. Doduše, ta su dva kluba u sličnim problemima glede stanja u njihovim blagajnama. Barca je dosta trošila (Griezmann, de Jong...), a malo je toga uspjela utržiti. Status jedinog Hrvata u klubu već je dugo tabu-tema u kancelarijama, nitko se na tu temu ne želi previše oglašavati pa je za vjerovati da se negdje u pozadini ipak radi na transferu.

Juventus je također znao "odriješiti kesu" kad je trebalo, dovođenje Matthijsa de Ligta predvodi popis ovoljetnih akvizicija na Allianzovom stadionu. Istina, doveli su primjerice Ramseyja i Rabiota "mukte", pa je i njima "gužvovito" u sredini terena. Baš zbog toga, prvi od dva načina koja je Juventus ponudio Barci je razmjena igrača koji bi ovu sezonu trebali provesti na posudbama.

Prema pisanju španjolskih medija koji su već po uhodanom principu dobro upoznati sa svim događanjima na tržištu igrača, Rakitić bi u sezoni 19/20 trebao i dalje biti pod ugovorom s Barcom, ali bi u Juventusu trebao igrati na posudbi, dok bi u suprotnom smjeru na isti način krenuo Emre Can. Tek sljedećeg ljeta kupnje bi bile obvezne pa bi tada Hrvat i Turčin potpisali ugovore o stalnoj suradnji s novim klubovima.

LIVERPOOL, ENGLAND - MAY 07:  Ivan Rakitic of Barcelona evades Jordan Henderson of Liverpool during the UEFA Champions League Semi Final second leg match between Liverpool and Barcelona at Anfield on May 07, 2019 in Liverpool, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill/Getty Images

Onaj drugi način je - isto to, ali bez Emrea Cana u paketu. Drugim riječima, Rakitić bi sam došao u Juventus na posudbu uz obveznu kupnju sljedećeg ljeta, a Barcelona sada ne bi dobila naknadu u novom igraču, što možda i neće biti problem s obzirom na već spomenutu širinu kadra na Camp Nou.

Ušli smo u posljednji tjedan prijelaznog roka, čekaju se konkretni potezi klubova, a vremena za reakciju na tržištu je sve manje.

Linker
27. travanj 2024 00:46