Foto: Damir Krajac / CROPIX
POSLOVNA SURADNJA

KAKAV ČUDESAN PUT! IZ RUDEŠA U ŠPANJOLSKU, U DRUŠTVO JOŠ JEDNOM HRVATU Talentirani hrvatski napadač prodan u jednu od najjačih liga svijeta!

TRANSFER Nadareni 18-godišnji napadač seli u klub iz Vitorije, s kojim Rudeš od svibnja mjeseca ove godine ima ugovor o suradnji
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 18. prosinac 2017. 16:48

Posrnuli član španjolske La Lige, Deportivo Alaves, dovodi iz Rudeša nadarenog 18-godišnjeg napadača Roberta Perić-Komšića, koji je postao prvi nogometaš poslan ondje nakon što su dva prvoligaška kluba u svibnju potpisala ugovor o međusobnoj suradnji.

Dakako, Perić-Komšić neće odmah ući u prvu momčad baskijskog kluba koja se bori za opstanak u elitnom rangu, nego je poslan u podmladak, izvijestio je Alaves. On će doći ondje 2. siječnja kao kupljeni igrač od hrvatskog prvoligaša, a ne kao posuđeni. Alaves je odbio reći koliko je platio klubu iz zapadnog dijela Zagreba.

Inače, Perić-Komšić je imao ugovor s Rudešom do ljeta 2020. godine, a vrijednost mu iznosi 100.000 eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša. Alavesovom omladinskom školom upravlja Dinko Jeličić, koji je ondje bio došao u siječnju s iskustvom rada s mladima u zagrebačkom Dinamu i hrvatskoj reprezentaciji. On i vodi juniorsku momčad Alavesa, za koju će igrati Perić-Komšić.

Mladi Hrvat je odigrao nekoliko utakmica u nižim kategorijama hrvatske reprezentacije, a ove sezone je nastupio u šest utakmica za Rudeš skupivši 300 minuta na travnjaku. Još uvijek čeka na prvi prvoligaški pogodak.

U srpnju je došao u Rudeš iz zagrebačke Lokomotive, a prije toga je igrao u podmlatku slovačkog kluba Zlate Moravce.

Dva mjeseca prije nego je Perić-Komšić stigao u Rudeš, taj novi hrvatski prvoligaš dogovorio je suradnju s Deportivom Alavesom. Klub iz sjevernog grada Vitorije stekao je kontrolu nad Rudešom pa mu je dao potreban novac za natjecanje u HNL.

Prema ugovoru dvije strane mogu slati igrače jedna drugoj. Ljetos je Rudeš dobio trenera i nekoliko igrača iz Alavesa, no niti jedan igrač nije bio krenuo u suprotnom pravcu. Sada, sedam mjeseci kasnije, Perić-Komšić je prvi koji će odjenuti prugasti bijelo-plavi dres kluba koji se prošle sezone vratio u prvu ligu nakon desetogodišnjeg izbivanja. Baski su se na suradnju odlučili kako bi u ovom dijelu Europe imali bazu i pratili mlade igrače.

Oba kluba žive teške trenutke

Ove prve sezone od uspostavljanja suradnje, oba kluba se nalaze pred teškim sportskim izazovom. Alaves se nalazi na 18. mjestu među 20 klubova, s tri boda zaostatka za mjestom opstanka u ligi. Rudeš je posljednji u hrvatskom prvenstvu s četiri boda manje od predzadnje Istre 1961.

Može li Abelardo spasiti Alaves?

Alaves je prije dva tjedna na klupu doveo 47-godišnjeg Abelarda Fernandeza koji je u Sporting Gijonu bio trener Alenu Haliloviću i Duji Čopu. Prve sezone je s Halilovićem i brojnim mladim igračima u posljednjem kolu izborio opstanak u ligi, no prošle sezone je napustio klub u siječnju, a u lipnju je Sporting s Čopom završio u drugoj ligi.

Linker
21. travanj 2024 11:13