GORAN MEHKEK Cropix
PRVO IME RUDEŠA

Dobre vijesti za Antu Ćorića: Najpoznatiji nogometaš najslabijeg prvoligaša uskoro se vraća na teren

Kako saznajemo, oporavak Ćorića ide jako dobro, problemi s ložom nisu bili teže prirode
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. travanj 2024. 22:23

Ante Ćorić (27) u siječnju ove godine stigao je u Rudeš. Nije Rudešanima mogao pomoći, spasa nije bilo, dečki iz poznatog zagrebačkog kvarta sljedeće sezone opet će u drugoligaško društvo.

Ćorić je nekad bio Dinamov projekt, realizirao je transfer u Romu 2018. godine. Prethodno ga je izbornik vatrene selekcije Ante Čačić vodio i na Euro 2016. s hrvatskom reprezentacijom za koju je na kraju nastupio četiri puta, ali karijera mu se nije realizirala kako je bilo planirano, pa je posljednjih godinu i pol prije dolaska u Rudeš bio bez minutaže, a jedno vrijeme i bez kluba.

Povratkom u HNL želio je revitalizirati karijeru, podsjetiti na dane kad ga se proglašavalo velikom nadom hrvatskog nogometa. To je bilo vrijeme igranja u plavom dresu, za Dinamo je postigao 23 gola uz isto toliko asistencija. Uslijedio je angažman u Romi, koji se može svesti na tri službena nastupa i ukupno 48 odigranih minuta, a uslijedile su posudbe u Almeriji, Venlu, Olimpiji iz Ljubljane i Zürichu, gdje je dobio i najviše šanse s 23 nastupa, jednim postignutim golom i dvije upisane asistencije.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Od dolaska je za Rudešane odigrao devet utakmica, osam u HNL-u i jednu u Hrvatskom nogometnom kupu. Postigao je i pogodak, u onoj jedinoj pobjedi Rudeša u HNL-u ove sezone, protiv Gorice (2:1) iz jedanaesterca. Jednom se upisao i među asistente, u porazu Rudeša od Istre 1961 (1:2). Posljednju utakmicu za svoj klub odigrao je protiv Dinama, 17. ožujka.

No, Ante Ćorić na zadnje tri utakmice s Rijekom, Osijekom i Slaven Belupom nije bio u rosteru momčadi Davora Mladine. Dogodilo se ozljeda, Ćorić je imao problema s zadnjom ložom. Dugo izbivanje s terena očito je ostavilo traga. Kad se vratio u HNL bio je prepun želje za igrom i dokazivanjem, tako da je na svakom treningu i utakmici davao sve od sebe, baš je s velikim guštom igrao od početka godine. Do ozljede.

Kako saznajemo, oporavak Ćorića ide jako dobro, problemi s ložom nisu bili teže prirode, tako da se lagano priključio treninzima. Optimističke prognoze govore da bi Ćorić mogao dobiti čak i određenu minutažu u sljedećem kolu kad Rudeš dočekuje Varaždin. Naravno, ako i bude tako, neće to biti prevelika minutaža, Mladina sigurno neće ništa riskirati, kao uostalom ni Ćorić. Ali do konca HNL-a, prije nego što Rudešani presele među drugoligaško društvo, sigurno ćemo Ćorića vidjeti na terenima HNL-a u većoj minutaži.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 22:24