REUTERS/Juan Medina / REUTERS
BORBA ZA UDARNU POSTAVU

KAKO JE BIVŠA ZVIJEZDA REAL MADRIDA ODBILA PSG I ZAKOMPLICIRALA ŽIVOT REPREZENTATIVCU VATRENIH Hrvat nije mogao dobiti veću konkurenciju

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 07. srpanj 2017. 18:17

Portugalski stoper Pepe (34), posljednjih deset godina član Real Madrida, novi je nogometaš turskog Bešiktaša. Imao je ponudu i Paris Saint Germaina, a u zračnoj luci ga je dočekalo oduševljeno mnoštvo što i ne treba pretjerano čuditi kada znamo kakvo je ime Pepe i kakav fanatizam prema nogometu gaje Turci.

Pepe će u Bešiktašu zaraditi 9,5 milijuna eura za dvije godine uz dodatnih 4.000 eura za svaku odigranu utakmicu. Upravo su utakmice, odnosno garancija da će biti u prvoj momčadi, bile presudan faktor u odabiru novog kluba.

Naime, vodstvo Paris SG-a nudilo mu je ulogu rezervne opcije, čovjeka koji bi bio svojevrsni mentor mlađima, a na to nije htio pristati. Činjenica da će ponovno imati stalno mjesto u ekipi važna je iskusnom Portugalcu s obzirom da je u Realu odigrao 13 utakmica protekle, odnosno 21 pretprošle sezone.

Sjajan doček odmah po dolasku u zračnu luku u Istanbulu također će mu goditi, nekoliko stotina oduševljenih Turaka natiskalo se na ulazu dok se Pepe jedva probijao kroz gomilu i tražio put prema novinarima kako bi se detaljnije predstavio javnosti i navijačima slavnog Bešiktaša. Lani su bili prvaci, dogurali do četvrtfinala Europske lige gdje su ispali tek nakon izvođenja jedanaesteraca. Ključan je zapravo bio promašaj hrvatskog reprezentativca Mateja Mitrovića, no to je sada već davna prošlost, a Hrvat će se tako okrenuti borbi s novom, velikom konkurencijom za mjesto u prvoj postavi.

S Realom je Pepe inače osvojio cijeli niz trofeja: tri Lige prvaka, tri prvenstva Španjolske, dva Kupa Kralja i dva Španjolska superkupa, a sada okreće novu stranicu na zalasku karijere...

Linker
27. travanj 2024 04:11