KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
SILAN BIJES

‘Nakon ovog što sam doživio, kladim se u sve što imam da će svjetski prvak postati Argentina!‘

Pepe i Bruno Fernandes oglasili su se nakon poraza i prigovarali zbog argentinskog suca
Piše: Gradimir Đukarić, SNObjavljeno: 10. prosinac 2022. 19:12

Marokanci su žestoko proslavili povijesni uspjeh.

- Ovo je stvarno nevjerojatno! Tako sam ponosan. Zaslužili smo ovo 1000 posto. Tako se mi borimo i tako igramo, sa srcem, za našu zemlju i za naš narod. Imali smo problema s ozljedama, ostali smo bez trojice braniča, ali smo se i dalje odlično branili. Veliki respekt navijačima, izborniku, svima – rekao je neumorni veznjak Sofyan Amrabat.

Cristiano Ronaldo je u suzama odjurio u tunel odmah po završetku utakmice, gotov je njegov san o osvajanju Mundijala. Portugalski izbornik Fernando Santos požalio se da je njegovima trebalo dugo vremena da uđu u utakmicu.

- Igrači su željeli, ali nisu mogli. Imali smo prilike, ali nismo uspjeli. Igrači su naporno radili – komentirao je Santos u prvoj izjavi nakon utakmice.

Portugalski stoper Pepe nije izdržao, osuo je paljbu po arbitru, 40-godišnjem Argentincu Facundu Tellu.

- Ovo je jače od mene i moram to reći. Neprihvatljivo je da argentinski sudac sudi našu utakmicu. Nakon ovog se mogu kladiti u sve što imam da će Argentina biti prvak – požalio se Pepe.

image

Pepe

KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Njegovim se razmišljanjima pridružila i druga zvijezda reprezentacije Bruno Fernandes:

"Nedopustivo je da na prvenstvu više nema portugalskih sudaca, a da sude Argentinci, pogotovo dok su još u igri za osvajanje Mundijala. To je u najmanju ruku čudno."

image

Bruno Fernandes

KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Portugalci nisu jedini koji su prigovarali. Argentinske zvijezde Lionel Messi i Emi Martinez kritizirali su nastup suca Antonija Mateua Lahoza u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u susretu Argentine protiv Nizozemske, a vratar Aston Ville opisao je Španjolca kao "beskorisnog".

Dodajmo i da FIFA-in disciplinski kodeks zabranjuje igračima da dovode u pitanje poštenje službenih osoba utakmice.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Dalić i Modrić su napravili ključnu stvar! Hrvatska sada razmišlja na potpuno drugačiji način". To je jedan od zaključaka kojeg je donio Nikola Jurčević u našem novom Mundocastu u kojem smo analizirali sve viđeno na utakmici između Hrvatske i Brazila.

Linker
03. svibanj 2024 16:35