Screenshot: HNTV
TO SE NIKAD PRIJE NIJE DOGODILO

KAKO JE OSAMNAESTOGODIŠNJAK IZ SPLITA SRUŠIO SVE REKORDE I UŠAO U POVIJEST Evo zašto je Hajduk na njemu napravio svoj najbolji transfer svih vremena!

Ante Palaversa danas bi trebao proći liječnički pregeld u Manchester Cityju i do kraja dana potpisati ugovor za jedan od najbogatijih klubova svijeta, najnovije su vijest s Otoka.
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 29. siječanj 2019. 14:24

Pisali smo već da je 19-godišnji Palaversa po visini zajamčenog dijela transfera (6 milijuna eura) treći u povijesti Hajduka - iza Vlašića (8,7) i Nikole Kalinića (7,5).

Međutim, kako Palaversa u svom ugovoru nema odštetnu klauzulu, kompletan novac od transfera (umanjen tek za menadžerske provizije) ostaje klubu, a to kod Vlašića i Kalinića nije bio slučaj. Stoga je Hajduk na Palaversi i transferu od 6 milijuna eura zaradio najviše u povijesti kluba.

Bijeli bi od velikog transfera trebali odmah dobiti 4,5 milijuna eure te još milijun i pol za vrijeme dok je Palaversa kod njih kao posuđeni igrač. Koliko će se zadržati na Poljudu, još uvijek nije dogovoreno, ali se nagađa o razdoblju od jedne do maksimalno godine i pol.

Englezi Palaversu tek usput spominju

Engleski mediij nisu Palaversi posvetili neki veći prostor, što je bilo i za očekivati. Najprije zato što je na Otoku potpuno anoniman, onda i zato što ostaje na Poljudu još najmanje godinu dana, a i svota od 6 milijuna eura pravi je ‘sitniš’ za klub poput Manchester Cityja.

Englezi tako bilježe da će City potpisati igrača koji ima samo 18 godina, a već iza sebe ima vrlo ozbiljne seniorske utakmice. Također ističu kako je u nekim anketama slovio za igrača pred kojim je velika budućnost. No, veći će prostor zaslužiti tek kada obuće dres Cityja...

Linker
18. svibanj 2024 23:46