Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
JAVLJAJU TALIJANI

KRAJ JOŠ JEDNE TRANSFER-PRIČE S HRVATOM U GLAVNOJ ULOZI! Vatreni u novoj sredini, evo kako izgleda dogovor između velikana i njegovog novog kluba

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. kolovoz 2018. 00:13

Marko Pjaca definitivno je igrač Fiorentine. Direktori Juventusa i Viola Marotta i Cognini, napravili su sporazum po kojem će hrvatski reprezentativac igrati godinu dana na posudbi u Fiorentini, za što će klub iz Firence platiti Juventusu 2 milijuna eura, a u ljeto 2019. godine Fiorentina ima pravo otkupa za 23 milijuna eura.

Na taj način Pjaca je zapravo napustio Juventus, nije to posudba kao u Schalke gdje je proveo pola sezone, ali Nijemci nisu imali mogućnost zadržati ga na duži rok, da postane njihov. Jer je igrač tada tako tražio...

No, Juventus se zaštitio, kad ga Fiorentina otkupi, ako poželi vratiti Pjacu, to može učiniti tako da plati Violama 26 milijuna eura. Očito, Juventus će ga imati na oku i poželi li da opet odjene bijelo-crni dres, osigurao se da to bude za prihvatljivu cifru, da mu Fiorentina ne može nabijati cijenu.

Pjaca u Serie A nije imao sreće, teška ozljeda križnog ligamenta koljena u reprezentaciji, nakon što je tek počeo ozbiljnije igrati, presudila mu je za duže razdoblje, a u Schalkeu je u polusezoni dao dva gola, no trener Tedesco nije ga forsirao. U Fiorentini očekuje da konačno uhvati kontinuitet u talijanskoj ligi, te da u ekipi koja ima jako dobre napadače Chiesu i Simeonea, uz tako vrsne sugirače, demonstrira talent i klasu.

Imao je i drugu opciju, Sampdoriju, no sam je između ta dva kluba odabrao Fiorentinu, gdje će ga trenirati Stefano Pioli, koji je u Interu bio šef Perišiću i Brozoviću.

Linker
26. travanj 2024 21:48