REUTERS/Andrew Yates
ODLAZAK CENTARFORA

LEGENDE KLUBA POZDRAVLJAJU ODLAZAK PRVOG NAPADAČA 'Hvala Bogu da smo ga se riješili, ima preko 100 kilograma, izrazito je neprofesionalan...'

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 14:44

Glavna priča posljednjeg dana prijelaznog roka u Engleskoj bio je Romelu Lukaku. Nakon Evertona, Chelseaja i Manchester Uniteda, belgijski se napadač odlučio na prelazak u redove milanskog Intera. Transfer kojeg je obilježila cijena od preko 70 milijuna funti je čini se, pozdravljen s obje strane. Interisti mu se raduju jer će konačno dobiti prvog napadača i zamjenu za bivšeg kapetana Maura Icardija, a i fanovima Crvenih vragova nije mrsko...

Ako uzmemo da su klupske legende, što braća Gary i Phil Neville svakako jesu, ujedno i njegovi najveći navijači, onda je jasno da će se kolektiv s Old Trafforda uspješno natjecati na svim frontama i u "post-Lukaku" eri.

Podsjetimo, belgijski reprezentativac je nekoliko dana trenirao s Anderlechtom, dok je čekao da se srede papiri oko prelaska na San Siro. Tada je dobio i kaznu od Uniteda, a javila su se i spomenuta braća putem društvenih mreža.

- To je igrač Manchester Uniteda? Pa on ima preko 100 kilograma! To je nedopustivo, rekao je Gary Neville na Twitteru.

Tada je Lukaku na svojim kanalima objavio povjerljve informacije iz kluba koje otkrivaju da je na testiranjima bio drugi najbrži igrač Manchester Uniteda. To nije utišalo njegove kritičare, dapače, samo ih je još više razjarilo.

MANCHESTER, ENGLAND - APRIL 10:  Romelu Lukaku of Manchester United reacts during the UEFA Champions League Quarter Final first leg match between Manchester United and FC Barcelona at Old Trafford on April 10, 2019 in Manchester, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images)
Getty Images

- Uvijek sam se pitao je li njegov stil igre ono što klubu treba. Bio je cijelo vrijeme i prisutan osjećaj u meni, kada ga gledam... Je li on uopće spreman, kazao je mlađi brat Neville.

U cijelu se priču uključio i Paul Scholes koji je samo podcrtao već rečeno...

- Lukaku ne paše Solskajeru. Njemu treba netko s više energije, stila, brzine, netko tko će naporno raditi i svakodnevno se dokazivati, rekao je bivši veznjak Manchester Uniteda.

Jedini problem bit će nadomjestiti Lukakua s obzirom da nisu uspjeli dovesti mu zamjenu. Martial i Rashford su oni kojima se sada vjeruje, priliku će dobiti i Alexis Sanchez, a mogao bi na veliku scenu doći i Mason Greenwood.

Linker
26. travanj 2024 17:24