Action Images via Reuters/Carl Recine
ČVRSTO VJERUJE U POTEZ

LOVRE KALINIĆ ODGOVORIO KRITIČARIMA 'Ne pada mi na pamet da se bojim jer ne vidim ni najmanji razlog za takvo razmišljanje'

Hrvatski reprezentativni vratar 'broj 1' Lovre Kalinić svojim je transferom u Aston Villu izazvao gomilu reakcija u nogometnoj javnosti. Komentari su većinom pozitivni i navijači mu redom šalju izraze podrške, a u intervjuu za Sportske novosti osvrnuo se na komentare koji kažu da je tim potezom ugrozio status među Vatrenima.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. prosinac 2018. 16:05

Pročitali smo neka mišljenja po kojima odlaskom u Aston Villu ugrožavate svoj status u reprezentaciji?

- Pročitao sam neke tekstove koji su išli u tom smjeru i nisam siguran što bih vam trebao reći. Tko doista misli da odlazak iz Genta u Aston Villu nije iskorak, trebao bi se zapitati o svom pogledu na nogomet. Već sam rekao da je Aston Villa po svemu ispred Genta, a što je najvažnije, Aston Villa mi nudi pregršt ambicije i izazova, dok je Gent u nekakvoj melankoliji. A klub bez prave ambicije nikako nije dobar za golmana koji želi napredovati.

Dakle, ne bojite se za svoj status u Vatrenima?

- Ne pada mi na pamet da se bojim jer ne vidim ni najmanji razlog za takvo razmišljanje. Sve što sam u životu napravio, napravio sam radom i obranama na terenu. I to će za mene uvijek biti jedini kriterij kada govorimo o mojim odlukama i statusu. Odluka o Aston Villi bila je isključivo moja, ne mojih menadžera ni ljudi iz Genta. Njihovo je bilo dogovarati uvjete, a moje odlučiti želim li u Birmingham ili ne. Aston Villa mi nudi sve što trebam da za mjesec dana ili dvije godine budem bolji golman nego što sam sada i to je bilo presudno. To što volim Otok je sjajno, ali nije bilo presudno. Dakle, bude li sve u redu - a uvjeren sam da će biti, jer ja ću se ponašati i raditi uvijek kao i do sada - Vatreni će u meni dobiti još boljeg golmana.

Rezultati by SofaScore

Linker
03. svibanj 2024 12:32