Screenshot: Reddit
POVRATAK U TAJNOSTI

'MA TO JE NEMOGUĆE! DA BISMO NJEGA DOVELI, TREBALI BI PRODATI STADION' Najveće pojačanje otkrilo tko ga je nagovarao na povratak u Hrvatsku

'MA TO JE NEMOGUĆE! DA BISMO NJEGA DOVELI, TREBALI BI PRODATI NOVI STADION' Najveće pojačanje otkrilo tko ga je nagovarao na povratak u Hrvatsku
Piše: Darko RužićObjavljeno: 11. siječanj 2020. 13:24

U dva ili tri mjeseca koliko su Osječani u tajnosti pripremali povratak napadača Erosa Grezde među Bijelo-plave uprli su sve moguće snage. Potegnuli i veze i vezice. Na kraju uspjeli su ostvariti svoju nakanu, a kako je istaknuo i sportski direktor Alen Petrović presudna je bila volja Erosova oca Gerca koji je kao glava obitelji Grezda donio konačnu odluku o njegovom povratku u klub u kojem mu je sin do sada igrao najbolju sezonu karijere, onu u kojoj je Osijek pod vostvom trenera Zorana Zekića zablistao i na europskoj sceni.

Slijed događaja je potom bio i transfer Grezde, ali i Borne Barišića u Glasgov Rangers u kojem se ovaj potonji igrački razvio do razmjera da je postao stalni član reprezentacije Hrvatske. I on je doprinjeo povratku Grezde u Osijek. Nije doduše Barišić bio pregovarač u transferu, ali bio je nagovarač, savjetnik.

- Pričali smo puno, znao je za ponude koje imam, a stalno mi je govorio da mi je u ovom trenutku najbolje vratiti se u Osijek - priznao je Grezda.

Osijek, 070120.
Nogomet. Na konferenciji za medije NK Osijeka predstavljen je Eros Grezda, povratnik u bijelo plavu momcad.
Na fotografiji:Marin Skender, Eros Grezda, Alen Petrovic.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos/Cropix

Tako je bivši kapetan osječkih Bijelo-plavih i Erosov suigrač jednako u prvoligašu s Drave kao i u Glasgov Rangersu dao svoj doprinos njegovom povratku u Gradski vrt. Zajedno su iz Osijeka otišli u Glasgov, a sada je Barišić nagovorio Grezdu da karijeru oživi i nastavi u Osijeku. Zgodno je netko primijetio na njegovom službenom predstavljanju kao pojačanje napadu Bijelo-plavih da bi sada i on mogao u akciju pa nagovoriti Barišića na povratak.

- Uh, teško je to, nemoguće, pa trebao bi Osijek za njegov transfer prodati novi stadion na Pampasu - kazao je Eros Grezda.

A te njegove riječi i te kako prisnažuju činjenici da Borna Barišić u Škotskoj igra najbolje sezone svoje karijere, da je nezamjenjivi član udarne momčadi Glasgov Rangersa i branič kojeg iznimno uvažava trener mu Steven Gerrard.

Zajedno su iz Osijeka otišli u isti klub, Barišić je zablistao i dokazao se, a Grezda će u prvoligašu s Drave tražiti novo dokazivanje i prostor oživljavanju svog nogometnog puta.

Linker
23. travanj 2024 22:14