Borna Barišić (prvi desno)
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
VEĆ JE DUGO NA METI VELIKANA

PRAVI EGZODUS IGRAČA S OTOKA U ITALIJU, A U CENTRU DOGAĐANJA JE I JEDAN HRVAT Slavni trener najavio veliki transfer Vatrenog, poznata je već i cijena

TRANSFERI Christian Eriksen sve je bliže prelasku u redove milanskog Intera
Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 15. siječanj 2020. 12:02

Zakuhala se priča oko 27-godišnjeg hrvatskog reprezentativca iz redova Glasgow Rangersa Borne Barišića. Već se neko vrijeme zna da je za njega zainteresirana Roma, što je jučer potvrdio i njegov klupski trener Steven Gerrard.

- Istina, dugo vrijeme postoji taj interes, čak i kad njegova forma nije bila tako dobra kao sada - rekao je menadžer Rangersa.

Roma bi ove zime mogla ostati na samo jednom lijevom beku, Aleksandru Kolarovu, tako da joj je za tu poziciju našusno potrebno novo ime. No pitanje je hoće li Barišić otići u Italiju. Stižu vijesti da Rangers za njega traži deset milijuna eura, što je Romi puno previše.

Soccer Football - Europa League - Group G - Rangers v BSC Young Boys - Ibrox, Glasgow, Scotland, Britain - December 12, 2019  Rangers' Ryan Kent and Borna Barisic in action with Young Boys' Nicolas Burgy   Action Images via Reuters/Jason Cairnduff
Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Milanski Inter je na pragu dovođenja nove zvijezde, Danca Christiana Eriksena, kojem na ljeto ističe ugovor s Tottenhamom. Trener Intera Antonio Conte međutim neće čekati ljeto, već ga ima namjeru dovesti u narednim danima. Inter i Spursi još pregovaraju konačnu cijenu koja se vrti između 15 i 20 milijuna eura, a Eriksen je, kako prenose talijanski mediji, spreman prihvatiti Interovu ponudu.

Njegov stožer će sredinom tjedna ponovno posjetiti Italiju da se sastanu s milanskim klubom. Eriksenu ugovor sa Spursima ističe na ljeto zbog čega će eventualna cijena ovog transfera biti ovako niska. Danac već neko vrijeme nije htio obnoviti ugovor pošto su se klubovi poput Real Madrida i Manchester Uniteda dugo zanimali za njega.

Gedson u Spurse

Dovede li ga Inter, Eriksen bi poslije Lukakua i Alexisa bio treći igrač koji je u Inter ove sezone došao iz Premier lige, ali možda ne i zadnji. Ashley Young je također vrlo blizu prelaska u Inter, te je nedavno čak odbio produžiti ugovor s Unitedom, no Inter i dalje razmatra opcije. Njegov momčadski kolega Jesse Lingard bi također mogao u Italiju jer ga je jučer poznati agent Mino Raiola ponudio Interu, kao i Romi, Napoliju i Milanu. Tu je još i Olivier Giroud kojeg, ponovno, baš Conte pokušava dovesti u svoju momčad. Talijanski mediji smatraju da je samo pitanje vremena kad će se transfer realizirati, a radi se o cifri između šest i osam milijuna eura.

Tottenham je praktički već doveo mladoga Portugalca Gedsona Fernandesa iz Benfice, velikog potencijala kojeg su htjeli najveći svjetski klubovi. Fernandes je već obavio liječnički pregled, radi se o posudbi na sezonu i pol s pravom otkupa za 65 milijuna eura.

Atletico Madrid je poslao ponudu za Edinsona Cavanija, no ako ne dođu do dogovora s PSG-om, okrenut će se prema Alexandreu Lacazetteu iz Arsenala.

Arteta lovi Stonesa

Arsenal i Mikel Arteta nastavljaju s potragom za stoperima. Spominjali su se do sada i Boateng i Demiral, no jučer se engleskim medijima proširila vijest o mogućem dovođenju Johna Stonesa kojeg je Arteta već trenirao kao pomoćni trener u Cityju.

Stones je ove sezone dosta pao u hijerarhiji kod Pepa Guardiole, i to u situaciji gdje se trebao pokazati kao pouzdan prvotimac nakon odlaska Vincenta Kompanyja i nakon što se ozbiljnije ozlijedio Aymeric Laporte. Arsenal ga je spreman dovesti samo na posudbu ako City ne pristane na ništa drugo, no Stones je zainteresiran za odlazak iz Manchestera.

Linker
24. travanj 2024 14:28