NOVI VJETAR PUŠE

MOŽDA SADA STVARI NAPOKON KRENU NABOLJE ZA HRVATSKU KOLONIJU I OSTALO UGLEDNO DRUŠTVO! U Milan stigla jedna od najvećih legendi u povijesti kluba!

Piše: HinaObjavljeno: 06. kolovoz 2018. 17:30

Jedan od najboljih lijevih braniča u povijesti nogometa Paolo Maldini (50), koji je cijelu igračku karijeru proveo u AC Milanu, vratio se u "rossonere", i to na poziciju direktora za sportsku strategiju i razvoj.

Maldini je tako postao dio nove uprave Milana na čijem se čelu odnedavno nalazi Paolo Scaroni, bivši glavni direktor talijanske naftne kompanije Eni.

Jedan od najvećih europskih klubova bio je od 1986. do travnja 2017. godine u vlasništvu Silvija Berlusconija. U travnju 2017. vlasnik Milana postao je kineski poduzetnik Li Yonghong, a u ljeto ove godine klub je prešao u vlasništvo američke investicijske tvrtke "Elliott Management Corporation".

Paolo Maldini je nosio dres Milana od 1985. do 2009. godine. Za "rossonere" je odigrao čak 902 utakmice, te je sudjelovao u osvajanju sedam naslova prvaka Italije i pet naslova Lige prvaka. Devet godina suigrač mu je bio bivši kapetan hrvatske reprezentacije Zvonimir Boban, a trenutno dres Milana nose trojica hrvatskih nogometaša, Ivan Strinić, Nikola Kalinić i Alen Halilović.

Linker
26. travanj 2024 10:30