REUTERS/Massimo Pinca
IGRA SUDBINE

NA POMOLU NEOČEKIVANI RASPLET I VELIKA ROŠADA U KOJU SU UVUČENA I DVA VATRENA Pjacina sudbina u Juventusu ovisi direktno o Mariju Mandžukiću!?

TRANSFERI Ugledna La Gazzetta dello Sport napravila je igračku križaljku u prvaku Italije
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. lipanj 2018. 20:59

Jučerašnje izdanje uglednog talijanskog sportskog dnevnika La Gazzetta dello Sport posvetilo je dosta prostora hrvatskom reprezentativcu Marku Pjaci. Nakon oporavka od teške ozljede koljena i šestomjesečne posudbe bundesligašu Schalkeu, Pjaca je spreman za nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a nakon toga slijedi njegov povratak u Juventus.

Skromna minutaža

Pjaca je u siječnju otišao u Njemačku jer je procijenjeno da bi se teško odmah nametnuo za udarnu momčad Juventusa. Međutim, u Gelsenkirchenu nije sve bilo idealno za našeg krilnog napadača, jer mu je minutaža bila skromnija od očekivane. U sedam bundesligaških nastupa skupio je tek 259 minuta te je postigao dva pogotka, za remi s Hannoverom (1:1) i za pobjedu protiv Herthe (1:0), obje su utakmice odigrane na domaćem terenu.

U ogledu s Herthom imao je i najveću minutažu u prvenstvu, odigrao je 66 minuta. Trener Domenico Tedesco najviše ga je koristio na lijevom krilu, četiri puta, dok je po jednom zaigrao na pozicijama centarfora, polušpice i ofenzivnog veznog. U Kupu je upisao dva nastupa (76 i 52 minute), u oba navrata u središnjici napada.

Soccer Football - FC Porto v Juventus - UEFA Champions League Round of 16 First Leg - Dragao Stadium, Porto, Portugal - 22/2/17 Juventus' Marko Pjaca celebrates scoring their first goal  Reuters / Miguel Vidal Livepic - RTSZVJJ
Reuters / Miguel Vidal Livepic / Reuters / Miguel Vidal Livepic

Zajednička odluka

Kako ističe autor teksta, Pjacin ostanak u crno-bijelom dresu talijanskog prvaka ovisit će o odlascima drugih igrača, a djelomice i o budućnosti njegova reprezentativnog suigrača Marija Mandžukića. Napusti li Mandžo Staru damu ovog ljeta - navodno je za njega zainteresiran i Manchester United - tada bi se Pjaci otvorilo mjesto u ofenzivnom dijelu Allegrijeve momčadi. U ovoj sezoni Mandžukić je u svim natjecanjima odigrao 43 utakmice s učinkom od 10 pogodaka i četiri asistencije, a veliku većinu vremena proveo je na lijevoj krilnoj poziciji.

- Mandžukić? Kao klub, želimo da igrači budu sretni. Igrači koji su nesretni mogu otići, uvijek smo tako govorili. Odlučit ćemo zajedno, tko god da ostane u klubu mora biti sretan što je dio Juventusa. Napravili smo sjajan posao u ovoj sezoni, naporno smo radili, ali sad je vrijeme da se usredotočimo na buduće izazove. Želimo osvojiti još trofeja, ali znamo da to neće biti lagano - poručio je Juventusov dopredsjednik Pavel Nedved.

Spekulira se i s mogućim odlaskom još nekih igrača. Iz Španjolske stižu vijesti da će se Real i Barcelona boriti za angažman Miralema Pjanića, a navodno bi iz Torina mogao otići i argentinski napadač Gonzalo Higuain.

- Sarri će htjeti Higuaina ako ode u Chelsea? Nismo zabrinuti, on ima ugovor, a vidjet ćemo što se biti nakon Svjetskog prvenstva - rekao je Nedved.

Drugi čovjek Stare dame nije kategorički opovrgnuo mogućnost odlaska prve špice, a najnoviji medijski izvještaji sugeriraju da je torinski klub doista spreman prodati Higuaina kojeg su prije dvije godine Napoliju platili čak 90 milijuna eura. Očekuje se da bi sad za 30-godišnjeg napadača mogli tražiti između 55 i 60 milijuna eura. Corriere dello Sport i Tuttosport na svojim jučerašnjim naslovnicama tvrde da Higuain više nije Allegrijev prioritet te da bi se u Juventusove redove mogao vratiti Alvaro Morata koji nije najsretniji u Chelseaju.

Linker
26. travanj 2024 19:44