Josip Čondrić
 CROPIX
VEĆ JE TREBAO STIĆI NA MAKSIMIR

NA POMOLU NOVI ZANIMLJIV TRANSFER: HRVATSKI PRVAK ŽELI DOVESTI JOŠ JEDNOG VELIKOG TALENTA 'Dinamo je za mene kao rođenog Zagrepčanina - sve!'

JOSIP ČONDRIĆ Vratar Istre ovoga će ljeta s Drosine vjerojatno preseliti u Maksimir
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. veljača 2019. 09:00

Dinamo ovoga ljeta želi dovesti Josipa Čondrića (25), vratara Istre 1961! To smo saznali nakon subotnje utakmice Modrih s klubom iz Pule. Čondrić je fenomenalno branio protiv Modrih, ali nije to razlog zašto ga žele u Maksimiru. On je već dugo meta zagrebačkog kluba, a trebao je stići u plavi dom već ovog zimskog prijelaznog roka. Plan je bio da Čondrić potpiše za Dinamo te da ga se ostavi na posudbi u Rudešu, ali se sve izjalovilo kad se Alaves prebacio iz zagrebačkog kvarta u Pulu.

No Dinamo nije odustao od Čondrića, informacije iz kluba kazuju da bi se naljeto opet krenulo u akciju dovođenja. Sigurno se pitate što će Čondrić u Maksimiru kad Modri imaju dva vrhunska vratara, A reprezentativca Dominika Livakovića, izvrsnog Danijela Zagorca, mladog Dinka Horkaša, a na posudbi u Chievu Adriana Šempera? Pa, prema dosta pouzdanim izvorima, na kraju sezone bi iz Maksimira mogao otići reprezentativac Dominik Livaković.

Već ove zime, što je sasvim logično s obzirom na njegovu kvalitetu. Livaković je, naime, već imao jako dobrih inozemnih ponuda, međutim u prvom je planu bilo Dinamovo europsko proljeće, Modri su željeli zadržati najjaču moguću momčad da bi, počevši od četvrtka i Plzena, krenuli u pokušaj ispisivanja još većih povijesnih dostignuća. Livaković je jedna od najjačih karika plave momčadi, pa je logično da ga se željelo zadržati u plavoj svlačionici, a s tim se složio i Livaković.

Koprivnica, 061018.
Na Gradskom stadionu igra se utakmica 10. kola 1. HNL Slaven Belupo - Istra.
Na fotografiji: Josip Condric.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
CROPIX

Opcija nakon Rudeša

Dinamo ništa ne želi prepustiti slučaju kad se radi o vratarskoj poziciji, pa je jasno da nakon mogućeg odlaska Livakovića žele jednog vrhunskog vratara. Jednog imaju i Danijelu Zagorcu, drugi je također super, ali je mlad, radi se o Dinku Horkašu, a Adrian Šemper u Chievu nema minutaže, tako da je izbor pao na Čondrića.

- Da, znam za upite Dinama nakon moje dobre sezone u Rudešu. Bila je opcija da potpišem za Modre, a ostanem na posudbi u Rudešu. Ali ostao sam vjeran i lojalan našoj grupaciji, vjerujem u projekt Istre 1961. Zato sam i potpisao ugovor - kaže nam Čondrić

Naravno, kome ne bi godilo da ga zove najbolji hrvatski klub...

- Sasvim logično da mi godi, da me intrigiraju priče oko mog možebitnog angažmana. Dinamo je najbolji hrvatski klub, igra u Europi, evo ove sezone je napravio povijesni uspjeh. Budimo realni, Dinamo je za mene kao rođenog Zagrepčanina - sve. Naravno da me takve priče dodatno motiviraju. Jer tko bi kazao da ga ne zanima biti vratar Dinama? Jasno jest da bi jednog dana želio braniti u Dinamu, ali vidjet ćemo kako će se stvari posložiti. No u ovom trenutku sam fokusiran isključivo na Istru, dajem sve od sebe za taj klub u kojem se izvanredno osjećam.

Kliknuo s Bulatom

Što će se događati kad stigne ljeto? U maksimirskim hodnicima saznajemo da će Dinamo gurnuti ponudu prema Drosini?

- Iza mene stoji agencija koja mi pomaže u karijeri, igrač sam Istre, a ako dođe ponuda, onda ćemo vidjeti, vjerujem da će se tada klubovi uspjeti dogovoriti. Da ne ostane samo na priči...

Josip Čondrić je u posljednjih godinu dana nevjerojatno vratarski napredovao. U dresu Rudeša prošle sezone nudio je vrhunske partije, sad ih je nastavio u Istri 1961.

- Ovo su mu definitivno najbolji dani u karijeri. Osjećam se odlično, zdrav sam, branim dobro... Imam odličnog trenera vratara Tihomira Bulata, kliknuli smo na prvu, imamo svoje ciljeve, idemo stepenicu po stepenicu. Imam 25 godina, za vratara to nije kasno za izgradnju prave karijere. Sretan sam što branim u kontinuitetu, da su svi zadovoljni, da vide moj napredak iz dana u dan.

Za kraj, odlični vratar Istre nam je još nešto želio kazati...

- Nekako je moja sudbina isprepletena s onom Dominika Livakovića. Tri godine bio sam mu zamjena u Zagrebu. Radeći u Zagrebu sa Željkom Nježićem Dedom, stvarao sam svoje vratarske vrline, a Livaković mi je mnogo pomagao savjetima. Imamo odličan odnos, super je čovjek, o njemu mogu kazati samo sve najljepše - zaključio je Čondrić.

Linker
26. travanj 2024 07:38