Cropix
VIŠE NIJE SAMO MLADA NADA

NEVJEROJATNA PRIČA O USPONU NOVE HRVATSKE NOGOMETNE ZVIJEZDE Talijani tvrde: Zagrebački klub odbio poste milijune za 'Balkanskog Messija'!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. veljača 2018. 10:35

Po pisanju Calciomercata, jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa, Lovro Majer, bio je ovoga siječnja na korak do velikog transfera u Newcastle! Playmaker Lokomotive trebao je biti 'šlag na tortu' zimskog prijelaznog roka u kojem je trener Svraka Rafa Benitez već dogovorio tri posudbe (Kenedy, Islam Slimani i Martin Dubravka), ali posao je na kraju ipak propao, piše isti izvor.

Newcastle je navodno ozbiljno zagrizao za hrvatskog 20-godišnjeg supertalenta, bio je spreman platiti od 15-18 milijuna eura za realizaciju transfera 'Balkanskog Messija', kako mu tepa Calciomercato, ali Lokomotiva je odbila ponudu.

Isti izvor navodi kako bi pregovori mogli biti nastavljeni na ljeto, te da je interes za dovođenje velikog hrvatskog talenta iskazala i Sampdoria.

Lovro Majer je i mladi hrvatski reprezentativac, a po Transfermarktu trenutno vrijedi 1,75 milijuna eura. Majer je sasvim sigurno i jedna od Dinamovih opcija u slučaju da Ante Ćorić napusti Maksimir. Bio bi to, na neki načini normalan put u karijeri Lokomotivine 'desetke', no pitanje je hoće li se Dinamo moći nositi s milijunskim svotama koje su već sada u igri kad je u pitanju mladić čiji je nogometni put bio sličan onome Marka Pjace (bio u Dinamu, pa u manjim zagrebačkim klubovima (Dubrava, Trnje...), da bi se na kraju skrasio na Kajzerici.

Prošle sezone dobio je i priznanje za najboljeg mladog igrača u Hrvatskoj u izboru HUNS-a i SN, a ove je sezone nastavio s dobrim igrama: s pet pogodaka i tri dodavanja u HNL-u prometnuo se u vođu momčadi s Kajzerice.

Inače, ugledni engleski nogometni magazin FourFourTwo uvrstio je Lovru Majera, i Josipa Brekala, među 100 najboljih mladih svjetskih nogometaša! Brekalo je na 60. mjestu, Majer na 63..

Linker
26. travanj 2024 23:14