Vlado Kos / Cropix
RASADNIK TALENATA

NOGOMETNA LEGENDA DOVODI NOVO POJAČANJE IZ HRVATSKE Nakon transfera karijere hrvatskog dvojca, još jedan igrač iz HNL-a pred potpisom za slavni klub

Piše: Darko RužićObjavljeno: 27. kolovoz 2018. 23:18

Vijesti vezane uz dolaske i odlaske, dakle transfere igrača, u osječkom se Gradskom vrtu toliko taje da ni USKOK ne bi izvukao odgovor na bilo kakav upit o tome. Ali ne kaže narod uzalud da se zaklela zemlja raju da se sve tajne doznaju. Jedna je od takvih i da se u tišini priprema izlazni transfer albanskog reprezentativca Erosa Grezde. Dugo ga nema na travnjaku zbog ozljede, ali nije (samo) to razlog. Naime, Grezda, kažu dobro upućeni izvori, sigurno odlazi. Ustvari, on sigurno više neće biti Bijelo-plavi. Baca ta informacija i novo svjetlo na dugotrajnost njegova oporavka i povratka u momčad - nije htio ulaziti ni u kakav rizik do potpunog izlječenja da mu transfer ne bi došao u pitanje. To je sada potpuno jasno.

Bit će i dolazaka

Pojavilo se jučer i ime kluba u koji Grezda odlazi. Ponovno je u igri Glasgow Rangers, čiji menadžer, legendarni nogometaš Liverpoola Steven Gerrard, očito obožava igrače iz Hrvatske lige. Nakon što je od Slavena Belupa kupio Nikolu Katića za 2,28 milijuna eura, pa iz Osijeka Bornu Barišića za 2,45 milijuna eura, Gerrard je ponovno oko bacio na Gradski vrt. Osijek bi na prodaji Grezde u redove škotskog velikana trebao zaraditi čak tri milijuna eura na ime odštete! Transfer bi uskoro trebao biti realiziran i albanski bi ofenzivac nakon jedne sezone provedene u osječkim redovima trebao pojačati klub koji je čak 54 puta u povijesti bio prvak Škotske.

A kako sada stvari stoje, Osijek neće tražiti napadača koji bi ga zamijenio; ima to što ima i to će trener Zekić koristiti. No malo je ostalo do kraja prijelaznog roka, a u prvoligašu s Drave se ne skriva barem ono što mu je na listi želja. Sportski direktor Alen Petrović, koji je i dosada bio aktivan i uspješan u poslovima dovođenja igrača, angažirao se u posljednje vrijeme u potrazi za još jednim vezistom, a neće biti iznenađenje ako se u ovom tjednu obznani da među Bijelo-plave dolazi još jedan stoper.

Linker
26. travanj 2024 16:50