Mauro Icardi
 Anne-Christine POUJOULAT / AFP / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT AFP
NAPADAČ U NALETU

ON SE NEMA NAMJERU VRATITI NA SAN SIRO, A PSG ĆE MORATI ISKEŠIRATI 65 MILIJUNA EURA Propadne li ta opcija, u igru za bi se mogao uključiti Juventus

Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 12. siječanj 2020. 14:28

Mauro Icardi je ovog tjedna odigrao dosad najbolju utakmicu u dresu PSG-a, u četvrtfinalu Lige kupa protiv Saint-Etiennea. Parižani su slavili sa 6:1, a Argentinac je pridonio s hat-trickom i asistencijom u 72 minute igre. Došao je, podsjetimo, na samom kraju ljetnog prijelaznog roka u sklopu posudbe iz Intera. U dosadašnja se četiri mjeseca pokazao vrlo bitnim u uspjesima Parižana, a i on je sam vrlo zadovoljan sa svojim novim klubom.

- Osjećam se jako dobro u Parizu. Nisam još pričao s klubom, ali ostalo je još četiri-pet mjeseci do kraja sezone. Sjest ćemo i popričati kada sve završi u svibnju. Bit ću jako sretan ako se pokaže prilika da ostanem - izjavio je Icardi.

Sa svojih 17 pogodaka u 19 utakmica 26-godišnji je Argentinac drugi najbolji strijelac pariškog kluba iza Kyliana Mbappea. Zajedno s njim i Angelom di Mariom dobar je dio sezone činio ubojit trojac koji je na trenutke izgledao kao ponajbolji napad u Europi. Povratkom Neymara nakon ozljede PSG je počeo igrati još ofenzivniji nogomet s Icardijem i Mbappeom u napadu, a Neymarom i Di Mariom na krilima. Parižani su od onda neporaženi, sada već preko dva mjeseca, i trenutačno uživaju niz od osam uzastopnih pobjeda, u kojima su ukupno zabili čak 35 pogodaka.

Paris Saint-Germain's Argentinian forward Mauro Icardi celebrates with teammates after scoring a goal during the French League cup final quarter match between Paris Saint-Germain (PSG) and AS Saint Etienne at the Parc des Princes stadium in Paris on January 8, 2020. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Anne-Christine POUJOULAT / AFP / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT AFP
Mauro Icardi

- Ovo je dosta dobro razdoblje i za mene i za moju momčad. Imali smo dobru polusezonu. Dobro smo iskoristili ovu pauzu da se pripremimo i bilo je sjajno ovako dobro ući u novu godinu. Zadovoljan sam kako stvari teku - dodao je Icardi.

Interes Juvea

Argentinac je, međutim, u PSG-u samo na posudbi do kraja tekuće sezone, te je do ljeta 2022. ugovorom vezan za Inter. Parižani imaju opciju otkupiti Icardija za 65 milijuna eura. No, i da PSG ne otkupi Icardija na kraju sezone, gotovo je sigurno da Argentinac više neće zaigrati za Inter. Kao glavni kandidat, ako PSG ne otkupi Icardija, ili ako on odbije Parižane, trenutačno se spominje Juventus. Stara dama ga je htjela još na ljeto dovesti, no nije došlo do realizacije.

- Njegova je odluka, ali ništa još nije sigurno. Vidjet ćemo - izjavila je za La Gazzettu dello Sport nedavno Icardijeva supruga i agentica Wanda Nara, za koju talijanski mediji špekuliraju da ga želi vratiti u Italiju.

Nove momčadske kolege uživaju igrati s Icardijem, među njima i Marco Verratti, koji ga je nahvalio nakon hat-tricka u Liga kupu:

- On nikad ne dira loptu jer zna da će ga ona sama pronaći, a onda će i zabiti - izjavio je Verratti i dodao: - Uvijek se dobro otvara, to mu je najbolji adut. Priznajem, nismo mislili da će biti ovako dobar. Inače je teško prilagoditi se novoj momčadi, ali on je nevjerojatan igrač i nadam se da će nastaviti s ovime.

Koliko se Icardi pokazao bitnim pokazuje i činjenica da je u potpunosti izgurao Edinsona Cavanija iz prve momčadi. Urugvajac,

Linker
26. travanj 2024 22:41