Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images / Getty Images
BARCELONA JE PRIJAVLJENA

PALA I TUŽBA! BARCELONA PRED OČIMA CIJELE EUROPE 'KRADE' NAJBOLJEG IGRAČA PRVOM RIVALU?! 'Ovo je nedopustivo i direktno utječe na regularnost!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. prosinac 2017. 22:29

Atletico Madrid u utorak je službeno prijavio Barcelonu tijelima FIFA-e zbog 'opetovanih kontakata' s francuskim napadačem Antoineom Griezmannom, objavili su danas španjolski mediji.

26-godišnji Francuz potpisao je prošloga ljeta s Atleticom novi ugovor do 2022. godine, ali to nije spriječilo predstavnike katalonskog kluba da jednog od najboljih napadača svijeta pokušaju dovesti na Camp Nou, pišu Španjolci.

"Žalba je službeno uložena zbog ponovljenih kontakata predstavnika Barcelone s igračem i njegovim zastupnicima", otkrio je neimenovani izvor iz Atletica, uz dodatak:

"On je igrač koji pred sobom ima dugogodišnji ugovor i ovakve stvari su nedopustive. Štoviše, klub smatra da ovakvi postupci direktno utječu na regularnost natjecanja".

Atletico je trenutno drugoplasiran u Primeri, samo šest bodova iza Barcelone, a pregovori s najvećom zvijezdom madridskog kluba uoči zimske stanke mogu oslabiti poziciju madridske momčadi u nastavku prvenstva, smatraju u Madridu.

FIFA-ina pravila su jasna:

"Klub koji želi sklopiti ugovor s profesionalnim igračem mora u pismenom obliku o tome obavijestiti klub kojem pripada igrač, prije nego što počne pregovarati s njim", stoji u pravilniku.

Glasnogovornik FIFA-e potvrdio je da je žalba Atletica i službeno zaprimljena, a priča je uzburkala duhove u nogometnoj Španjolskoj jer se Barcelona u nedopušten posao navodno uključila na najvišoj razini.

Po pisanju Munda Deportiva, Barçin predsjednik Josep Maria Bartomeu nedavno je održao sastanak i s Griezmmanovom obitelji, te otkrio kako je spreman ponudti 115 milijuna eura za aktiviranje otkupne klauzule nakon čega bi Francuz već ovoga ljeta mogao na Camp Nou.

Najbolji strijelac EURA u Francuskoj je, pak, navijačima zasad poručio kako bi bilo nepošteno napustiti Atletico u trenutku kada klub ne može dovesti zamjenu.

Griezmann je u Atletico stigao iz Real Sociedada 2014. godine, od tada je odigrao 179 utaknica za madridsku momčad i zabio čak 90 pogodaka.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
26. travanj 2024 15:58