Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images
Getty Images

'IMA INTERSA'

PERIŠIĆ PROGOVORIO O PITANJU KOJE ZANIMA EUROPSKE UGLEDNIKE 'Transfer? To bi morao biti top klub, a želja mi je bar jednu sezonu odigrati za Hajduk'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 05.08.2018. u 13:36

 • U velikom intervjuu za SN Ivan Perišić progovorio je i o svojoj budućnosti

  U tijeku je ljetni prijelazni rok, a posljednjih godina naviknuti smo da je Ivan Perišić uvijek tema prelaska u velik klub. Prošlo ljeto htio vas je Manchester United, kakvo je stanje ove godine, selite li gdje ili i dalje ostajete u Interu?

  - Prošle godine potpisao sam novi ugovor na pet godina s Interom i uistinu imam vrhunski status koji bi uvijek poželio. Istina je da Inter od 2010. godine nije rezultatski takav kakav bi trebao biti, bilo je određenih problema i možda krivih odluka, ali nekako mislim i osjećam da će se Inter vratiti na stazu stare slave. Do mene su došle informacije da određeni klubovi pokazuju interes za mene, ali moj klub je taj s kojim se mora razgovarati, a onda tek ja mogu odlučiti. Ako bih mijenjao sredinu, to bi morala biti top liga i top klub. Što će biti u budućnosti, to samo dragi Bog zna, ja sam u Interu zadovoljan, a jednako tako znamo i da je u nogometu sve moguće.

  Imate li neostvarenih želja u nogometu?

  - Liga prvaka je na prvom mjestu. Tu bih želio napravili nešto konkretno, jer već šest godina nisam igrao Ligu prvaka. Europsko i svjetsko prvenstvo već sam igrao, sada imam i veliki rezultat iza sebe, tako da mi je Liga prvaka doista poseban klupski izazov.

   

  Igrali ste u njemačkoj Bundesligi, u Francuskoj, u Italiji. Imate li neke ciljeve i želje okušati se u još nekoj ligi Petice?

  - Iskreno, volio bih se okušati u svim tim ligama, ali je pitanje koliko ću vremena imati za sve to. Sada mi je 29 godina, radim na tome na produljim svoju karijeru što duže, svaki dan radim na tome i pokušat ću biti aktivan što je dulje moguće. Volio bih još u Englesku i Španjolsku, ali ponavljam, pitanje je hoću li imati vremena za to.

  Kako zamišljate posljednje godine karijere?

  - Želja mi je bar jednu sezonu odigrati za Hajduku, radit ću na tome. Nažalost, morao sam ranije u inozemstvo, nisam stigao odigrati ni jednu sezonu u bijelom dresu, a ja sam kao i svaki Dalmatinac sanjao da ću jednog dana igrati za Hajduk.

  Rebić je sazrio i kao igrač i kao osoba

  Poznata je činjenica da ste miljenik bivšeg izbornika Nike Kovača. Kada je prešao u Bayern, počelo se špekulirati da će to biti i vaša sljedeća destinacija, bi li bilo lijepo još jedanput raditi po Nikinom dirigentskom palicom?

  - Niko Kovač imao je jako veliki utjecaj u mojoj karijeri, on mi je bio izbornik u reprezentaciji, sve je funkcioniralo kako treba između njega i mene. Igrao sam dobro, ustalio se u reprezentaciji… Još jedanput ovim putem čestitam mu na velikom poslu koji je napravio u njemačkoj Bundesligi, te navelikom transferu u njemačkog nogometnog giganta. Bayern je u rangu s Realom, Barcelonom i Manchesterom. Što se mene tiče, ako me žele, znaju gdje sam.

  Što kaže Rebić, kakve su njegove šanse za prelazak u Bayern?

  - Rebić je napravio velike stvari s Frankfurtom, osvojio je i prvi trofej, zatim i srebro na SP-u i mislim da je sada vrijeme da napravi novi korak u karijeri. Želim istaknuti da je sazrio kao igrač i kao osoba i o njemu se mogu izraziti samo najpozitivnije.

  Ne mogu riječima opisati emocije koje osjećam kada igram za Hrvatsku

  “Nije u šoldima sve…” postade u neku ruku vaša himna, je li to iznenada, onako spontano ili postoji neki razlog?

  - Ha-ha... Rekao bih da je to splet okolnosti. Znamo da je pjeva Grdović, a njega svi vole. Mislim da je netko pustio tu pjesmu u busu, svi smo je prihvatili, raspoloženje je bilo sjajno i tako smo nastavili... Na kraju smo tako sva slavlja i uspjehe popratili tom pjesmom.

  Navodno, postoji priča da ste tim stihovima htjeli poručiti nekim zlobnicima da se za reprezentaciju ne igra radi šoldi?

  - Od prvog dana od kada sam u nogometu bio mi je san nositi reprezentativni dres i nijedan klub ne može se mjeriti s hrvatskom reprezentacijom. Ovo je ljubav! Igranje u klubu je posao. Ako netko nije spreman, onda nije spreman. Jako dobro znamo kako smo došli do naše samostalne države, koliko je ljudi dalo svoje živote za to, mi imamo svoj put koji slijedimo i na kojem ćemo Hrvatsku prezentirati na najbolji mogući način. Vjerujete mi da prije utakmica reprezentacije ne mogu zaspati od navale adrenalina i pozitivne nervoze, te emocije ne mogu riječima opisati.

   

  Iz drugih medija