JULIAN FINNEY - UEFA
POČINJE SASTANAK

Pada konačna odluka o Ivanu Perišiću, na pomolu savršen scenarij - Vatreni dvojac zajedno u prvaku Europe

Danas je dogovoren sastanak čelnih ljudi europskog prvaka i milanskog Intera
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. rujan 2020. 11:33

Bayern i Inter sastaju se danas, a jedna od glavnih tema bit će Ivan Perišić. Prema našim informacijama danas bi trebala pasti konačna odluka hoće li Bayern otkupiti Perišića od Intera ili će hrvatski reprezentativni napadač napustiti München. Ugovor ga još dvije godine veže s Interom.


Perišić je lani prihvatio jednogodišnju posudbu u bavarskom velikanu s kojim je osvojio sve što je mogao zamisliti, i Ligu prvaka i njemačko prvenstvo kao najvažnija natjecanja, usput i DFB kup. Želi ostati, odlično mu je u Münchenu, biranim riječima govori o klubu, uklopio se u zajednicu, često ide u hrvatsku crkvu…

image
FRIEDEMANN VOGEL


No, Inter traži 20 milijuna eura za otkup, Bayern bi htio dati manje, recimo, desetak milijuna, i sad moraju prelomiti. Hoće li se naći? Ovisi koliko je Bayernu stalo jer oni imaju ključnu riječ. Trener Hansi Flick ga cijeni, to je svakako plus za Perišića. Kako je odigrao sezonu logično bi bilo da ga zadrže, no kupili su Sanea, imaju Comana i Gnabryja, gužva je na krilnim pozicijama.


Pitanje je gdje će Perišić igrati ako ga Bavarci ne otkupe jer Antonio Conte ostao je u Interu, a u njegovim planovima lani nije bio zato što igra drugačiji nogomet. Unatoč neizvjesnosti, Perišić je najavio dolazak u srijedu u tabor hrvatske reprezentacije.


Zna se da je Bayern jedan od klubova koji žele angažirati Marcela Brozovića. Inter nije više tako tvrd da ga nikako ne bi prodao, Bavarci gledaju kako da ga dobiju, a da ne bude previsoka cijena, jer Brozović je po Transfermarktu na 50 milijuna eura. U igru se uključio i PSG, nije nemoguće da uleti i tko drugi.


Brozović je bio naklonjen ostanku, međutim, sve više je počeo prihvaćati opciju odlaska i ovog časa njegova je želja - Bayern.

Nakon Perišićevih odličnih iskustava i on je dobio poticaj da nešto osvoji s bavarskim klubom. No, Inter vodi igru. Brozović čeka. Ako se talijanski klub dogovori s nekim od potencijalnih kupaca, on će svoje uvjete gotovo sigurno riješiti.

Linker
18. travanj 2024 07:32