Privatna arhiva
'LUČO IMA MILIJUNSKI UGOVOR'

POKUŠAJ 'PLJAČKE' U MAKSIMIRU 'Velika zvijezda' stigla na potpis ugovora, a onda - šok! Ibanezov tast otkriva: Zabezeknuo sam se kad je rekao cifru!

DINAMO OSTAO BEZ POJAČANJA Reprezentativac Konga i napadač Sivaspora zatražio svotu koju mu ni turski klub ne želi platiti za produžetak ugovora. 'U našim razgovorima imao je zahtjeve koji su bili sasvim normalni, jer ima visok rejting, a slobodan je igrač. Kad smo sjeli, tražio je cifru od koje sam se zabezeknuo', kazao nam je Darko Alegić
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. svibanj 2018. 20:22

Thievy Bifouma (26), desnokrilni napadač Sivaspora i reprezentativac Konga kojeg smo jučer najavili kao novo pojačanje Dinama, pojavio se u Maksimiru! Kad se igrač pojavi u klubu za kojeg treba potpisati, onda se zaključuje da je posao manje-više gotov, zar ne? Međutim, u slučaju Bifoume to nije bio slučaj... Kako je došao u plavi dom, tako je Bifouma i otišao.

Stigao je napadač Sivaspora u Maksimir u pratnji licenciranog zastupnika Darka Alegića, tasta bivšeg Dinamova igrača Luisa Ibaneza, trenutačno člana turskog Karabükspora. Sve je bilo spremno za dogovor, olovka je bila spremna za potpis, ali onda se dogodio neuobičajeni obrat. O čemu se radi, jučer nam je ispričao nogometni zastupnik Alegić...

Dvostruko više

- S Bifoumom sam pregovarao u Istanbulu. Dobro poznajem tog igrača jer mi zet Ibanez igra u Turskoj. Bifouma je među pet najboljih krilnih napadača u turskoj ligi. On bi zaista bio ozbiljno pojačanje za Dinamo. U našim razgovorima imao je zahtjeve koji su bili sasvim normalni, jer ima visok rejting, a slobodan je igrač. Međutim, kad smo se jučer pojavili u Maksimiru, mislio sam da će posao biti realiziran jer kad igrač dođe u klub, uglavnom je posao gotov. Međutim, kad smo sjeli, tražio je cifru od koje sam se - zabezeknuo - kazao nam je Alegić.

Naravno da iz poslovnih razloga Alegić nije želio kazati koju je svotu za svoju plaću tražio Bifouma, ali priča...

- Bilo mu je rečeno koliko može dobiti ako potpiše za Dinamo. Ali u Dinamu se pojavio s zahtjevom koji je bio gotovo dvostruko viši! To nije normalno. Zato sam gotovo siguran da neće potpisati za Dinamo. Modri klub nije u tim platežnim mogućnostima, makar takav igrač možda i zaslužuje tu plaću. On igra u turskoj ligi za neto iznos na koji je porez mali, gotovo nikakav. To što on traži neto plaću, Dinamo košta 43 posto više, jer plavi klub plaća svoje obveze za igrača. Tako da si Dinamo takvu plaću za igrača jednostavno ne može priuštiti. Baš sam bio iziritiran tim njegovim zahtjevom koji uopće nije najavio prije dolaska u Maksimir. Nakon toga sam telefonski kontaktirao predsjednika Sivaspora. Rekao sam mu kako je priča završila, a on mi je kazao da je Bifouma od njih za produžetak ugovora također tražio istu cifru. Ni Sivaspor na to nije pristao. Jer je to previsoka cijena i za turske prilike, a opće je poznato da Turci plaćaju fenomenalno. Potpuno razumijem ljude u Dinamu, vrlo je teško dovesti igrača u klub koji ima veliki rejting. Konačno, niti taj rejting nije garancija da će biti pun pogodak. Pa vidite Doumbiju koji je imao 170 utakmica u francuskoj ligi, reprezentativac je Malija, a u plavoj momčadi ne pokazuje ono što je pokazivao prije. Teško je Dinamo u okviru platežne moći, HNL-a, cjelokupnog okruženja i svega dovesti velika pojačanja, to je pravi Sizifov posao.

Otkrio nam je Alegić još jednu zanimljivu priču...

- Dinamo je želio vratiti Luisa Ibaneza, moj zet je htio natrag... Međutim, on ima milijunski ugovor u Turskoj, nemoguće je to i približno pratiti. Tako da se, nažalost, Lučo neće vratiti - zaključio je Alegić.

Linker
26. travanj 2024 13:56