CROPIX
'BILO BI LIJEPO VRATITI SE DOMA'

VIDEO: ROĐENI ZAGREPČANIN MORAO JE OTIĆI NA DRUGI KRAJ SVIJETA, DA BI OKOLNIM PUTEM STIGAO U DINAMO? 'Želim doći u Dinamo, to mi je san!

MISLAV ORŠIĆ Lijevo krilo korejskog Ulsana već je zimus bio na radaru maksimirskog kluba
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. svibanj 2018. 16:25

Mislav Oršić (25), nogometaš korejskog Ulsana, mogao bi ovog prijelaznog roka stići u plavi dom. Naime, takva informacija procurila je izvora bliskih maksimirskom klubu. Zanimljivo, o Oršiću se pričalo i za vrijeme zimskog prijalaznog roka, ali tada se transfer nije dogodio.

Mislav je rođeni Zagrepčanin koji je počeo u Kustošiji, a mi ga najviše pamtimo kao igrača zaprešićkog Intera, iz kojeg je otišao u talijansku Speziju prije pet godina. Karijeru je gradio i u Rijeci, Celju, igrao je i u Kini, a trenutačno je igrač korejskog Ulsana.

Ne mogu se požaliti

Jučer nam se javio iz Južne Koreje, kazavši:

- Samo sam čuo da postoji zanimanje Dinama za mene. To je to, drugo više na tu temu ne znam. Da, bilo je priče i u zimskom prijelaznom roku oko mog dolaska u Dinamo, ali nažalost na kraju se ništa nije dogodilo - kaže nam Oršić.

Na naše pitanje hoće li ovog ljeta biti realiziran transfer o kojem se pričalo zimus, kaže:

- Iskreno se nadam da - hoće! Bilo bi to sjajno, dolazak u Dinamo moja je ogromna želja. Također, supruga je trudna, treba roditi u srpnju, bilo bi lijepo da se vratim doma.

Oršić igra na poziciji lijevog krila, a priča nam kako mu je odlično u korejskom klubu.

- Ne mogu se požaliti na ništa, baš mi je dobro. Ništa mi ne nedostaje, uživam u nogometu, u životu u Koreji. Ali naravno, dolazak u tako veliki klub kao što je Dinamo, povratak u Zagreb bi bilo nešto sjajno. Usporedba korejske i hrvatske lige? Ne bih mogao usporediti, jer dugo nisam bio u Hrvatskoj... Ali korejska liga je tjelesno moćna, igra se u žestokom ritmu. Liga je zahtijevna, definitivno.

Odšteta milijun eura?

Pitali smo ga zna li nešto o odšteti koju za njega traži Ulsan, navodno se radi o milijun eura?

- Ugovor mi traje još godinu i pol dana, a o odšteti ne znam ništa - zaključio je Oršić.

Inače, Oršić je igrao u Speziji sezonu prije nego što će u taj talijanski klub stići današnji trener Dinama Nenad Bjelica.

Linker
07. svibanj 2024 00:13