CROPIX
PIŠE JUTARNJI LIST

POKUŠAJ POSEBNOG TRANSFERA OSTAO U SJENI POBJEDE DINAMA Afrički klub stoljeća spremio basnoslovnu ponudu za Zorana Mamića, a onda je iskrsnuo problem

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 23. kolovoz 2019. 10:12

U jeku slavlja nakon pobjede nad Rosenborgom, saznajemo da je egipatski Al Ahly kontaktirao Zorana Mamića, zainteresiran da ga dovede na mjesto trenera.

Al-Ahly Sports Club, kraće Al-Ahly, je egipatski klub iz Kaira. Najuspješniji je afrički klub kojeg je 2000. godine Afrički nogometni savez proglasio "Afričkim klubom stoljeća". Radi se o klubu sa 111 raznih osvojenih titula i drugim najtrofejnijim klubom svijeta, nakon madridskog Reala, što se internacionalnih titula tiče.

Egipćani su do Mamića došli nakon osvojene titule te odlaska s klupe dosadašnjeg trenera, Urugvajca Martina Lasartea, a hrvatski je trener trebao dobiti u zadatak zadržavanje domaće dominacije, ali i napad na Afričku ligu prvaka, koju klub nije osvojio još od 2013. godine.

REUTERS/Suhaib Salem
REUTERS

Naglasak je, međutim, na - trebao je. Koliko, naime, čujemo, iako silno zainteresirani da Mamiću ponude dugogodišnji ugovor i bajoslovne uvjete te godišnju plaću od preko 1,5 milijuna eura, Egipćani su se ohladili zbog činjenice da Zoranu Mamiću uskoro kreće drugo suđenje povodom Uskokove optužnice za udruživanje u zločinački pothvat i izvlačenje te pronevjeru oko 200 milijuna kuna.

Suđenje bi trebalo početi tijekom rujna, a s obzirom da će Mamić morati biti prisutan na svakom ročištu, teško je očekivati da bi mogao kvalitetno voditi klub te učestalo putovati prema Hrvatskoj...

Ipak, premda ohlađeni, Egipćani se prema našim saznanjima nisu posve povukli iz priče.

Linker
26. travanj 2024 16:55