Foto: Jakov Prkic / Cropix
PETORICA SU DOŠLA, A...

POLAKO, ALI SIGURNO GRADI SE JEDAN VELIKI HAJDUK Evo koliko je klub s Poljuda ukupno zaradio u zimskom prijelaznom roku!

KRAJ TRGOVANJA Petorica došla, petorica otišla
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 28. veljača 2018. 16:36

Odlaskom Francka Ohandze u Kinu završio je Hajdukov zimski prijelazni rok nakon kojega se obično podvlači crta po pitanju financijske i igračke težine onih koji su došli i otišli. Hajduk je financijski sjajno prošao prodavši svoja dva najbolja igrača, koji su bili u top formi.

Ante Erceg i Franck Ohandza rješavali su utakmice, zabijali golove i tako privukli ponude koje se ne odbijaju, s egzotičnih mjesta kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati i Kina, zemljama čijim klubovima milijun-dva odštete ne predstavlja nikakav problem, kao ni šesteroznamenkasta plaća kojom igrači u par godina rješavaju svoju, ali i egzistenciju bližnjih.

Obojica nisu otprve otišla, jer su prvoligaš iz UAE-a i drugoligaš iz Kine morali dizati svoje ponude kako bi Nadzorni odbor dao zeleno svjetlo. Tako je Erceg u konačnici otišao za 1,5 milijuna, a Ohandza za 1,8 milijuna eura, od čega Hajduku ide 1,2 milijuna eura. To je ukupno 2,7 milijuna eura koje će dobiti Hajduk nakon zimskoga prijelaznoga roka.

Ove zime su Hajduk besplatno napustili Ivan Pešić koji je otišao u Dinamo Bukurešt, a Bijeli mogu dobiti određeni postotak od njegove eventualne prodaje. Otišla su još dva krilna igrača na posudbe, Edin Šehić je u Rudaru iz Velenja, a Robert Jandrek u drugoligašu Dugopolju.

Na plaćanje onih koji su došli Hajduk nije puno potrošio, tek je platio 300 tisuća eura odštete za Steliana Filipa bukureštanskom Dinamu. Mijo Caktaš došao je kao slobodan igrač, a dobro stanje na klupskom računu od posljednjih transfera, pogotovo ljetnoga kada je za rekordnu sumu otišao Nikola Vlašić, Hajduku je omogućilo da svom nekadašnjem igraču da visoku plaću i učini ga najbolje plaćenim u svlačionici. Filip Gyurcso i Mario Tičinović došli su na posudbu iz Pogona, odnosno Lokerena. Stanka Jurića vodimo negdje “između”, jer je momak iz Dugopolja nakon pripremnoga razdoblja priključen drugoj momčadi zbog velike gužve u veznom redu prvoga sastava.

ZIMSKI PRIJELAZNI ROK NA POLJUDU

DOŠLI

Adam Gyurcso (Pogon - posudba)

Steliano Filip (Dinamo B. - 0,3 milijuna eura)

Mijo Caktaš (Rubin - slobodan igrač)

Mario Tičinović (Lokeren - posudba)

Stanko Jurić (Dugopolje - bez odštete)

OTIŠLI

Ante Erceg (Al Ahli Dubai - 1,5 milijuna eura)

Ivan Pešić (Dinamo Bukurešt - bez odštete)

Edin Šehić (Rudar Velenje - posudba)

Robert Jandrek (Dugopolje - posudba)

Franck Ohandza (Shenzhen - 1,8 milijuna eura)

Linker
21. travanj 2024 19:24