Foto: Matija Djanesic / CROPIX
ČEKA SE TEK POTVRDA

PONAJBOLJI NOGOMETAŠ RIJEKE OPROSTIO SE OD SUIGRAČA Otkrivamo gdje će nastaviti karijeru i koliko će zaraditi na Rujevici, iznos manji od očekivanja

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 18. ožujak 2019. 10:00

Heber Araujo dos Santos ovih bi dana trebao postati bivši igrač Rijeke. Brazilac se u nedjelju navečer oprostio od svojih dosadašnjih suigrača, a u ponedjeljak će se u pratnji svog agenta zaputiti "preko bare" kako bi u New Yorku odradio liječničke preglede koji su posljednja prepreka do potpisa ugovora s tamošnjim Red Bullom.

Transfer je to koji se već duže vrijeme "kuha", prvu ponudu odbio je sam Heber, no tri strane su na kraju ipak pronašle zajednički jezik pa bismo idućih dana mogli dočekati i konačnu potvrdu ovog posla. Na Rujevici svi povlače ručnu, i sam Heber je na prvu rekao da ostaje igrač Rijeke, ali onda potvrdio da je svoju zadnju utakmicu za Bijele vjerojatno već odigrao.

- Čut ćemo se kada sve bude gotovo - kratko je rekao Rijekin Brazilac.

Rijeka bi od ovog transfera neslužbeno trebala inkasirati između 2,5 i 3 milijuna eura što je manje od onoga čemu su se na Rujevici nadali, ali u svakom slučaju višestruko u odnosu na uloženo u Brazilca kada je dolazio iz Slaven Belupa. Da ga nisu pratile česte ozlijede ovaj bi iznos sigurno bio i viši, ovako s obzirom na okolnosti na Rujevici mogu biti zadovoljni ostvarenim.

Heber je za Rijeku odigrao 52 utakmice u svim natjecanjima i postigao 27 golova.

Linker
26. travanj 2024 05:43