Foto: Boris Kovacev / CROPIX
UZBUDLJIVI PRIJELAZNI ROK

PROMJENE U DINAMU Modri odbili milijun eura za klinca kojeg želi ugledni europski klib, stiže i pojačanje, a evo tko bi sve mogao napustiti Maksimir

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. kolovoz 2018. 18:58

Nenad Bjelica pronašao je zamjenu Janu Lecjaksu, rezervu za Marina Leovca na poziciji lijevog beka. Iz Lokomotive se u Maksimir vraća Mario Musa, koji je ionako na Kajzerici bio na posudbi.

- Imamo nekoliko imena kao opcije, nećemo ništa raditi prije Astane. Vidjet ćemo - rekao je Bjelica o pitanju lijevog beka nakon utakmice sa Slavenom. Međutim, očito su u Maksimiru odlučili što prije riješiti to ranjivo pitanje, jer Marin Leovac ostao je jedini lijevi bek, a nitko ne može očekivati da će on odigrati baš sve utakmice u sezoni.

Bjelici je dakle trebao igrač koji može pokriti to mjesto kad prva opcija nije dostupna. Njegova je ideja bila da će tu uskočiti Mario Šitum, no on se ozlijedio i trenutačno nije na raspolaganju. Bilo je, opet, nelogično dovoditi neko skupo pojačanje, nekog novog Lecjaksa čiji bi ugovor tražio da bude standardan, a to mu nitko ne može jamčiti. Uostalom, Leovac je već došao i pokazao se kao idealno rješenje jer ništa ne košta, već je dio Dinamova sustava i bit će zadovoljan i ako bude zamjena povremenom hrvatskom reprezentativcu.

Mario Musa (desno)
Ronald Gorsic / CROPIX
Mario Musa (desno)

Da uleti ako treba. Inače, Musa je za Dinamo u svim natjecanjima odigrao 23 utakmice, zabio je i gol Osijeku. A u subotu je baš njegovim golom Lokomotiva “upecala” tri boda protiv Rudeša i s istim je brojem bodova trenutno ispred Dinama na ljestvici. Ispada da je Dinamo ovim potezom i oslabio konkurenta na vrhu.

Dolazak Marija Muse na neki je način i potvrda da u prvu momčad, barem zasad, neće David Čolina. Mladi lijevi bek, znaju već i ptice na grani, na meti je Monaca, koji je za njega poslao ponudu od milijun eura, no Modri je zasad nisu prihvatili.

Odigrao je u međuvremenu i odlične utakmice na Turniru Mladen Ramljak, mogao je to biti okidač za njegov odlazak u prvu momčad, okidač koji bi možda riješio te dvojbe oko njegova odlaska ili ostanka. Međutim, ništa od toga, kako čujemo, u ovom je trenutku dogovor daleko, puno je bliže rasplet po kojem bi Čolina mogao izgubiti i mjesto u juniorskoj momčadi dok god ne potpiše novi ugovor. Ali o tom potom...

Odlazak napadača

Musinim dolaskom Bjelica je, zapravo, upotpunio sve pozicije u momčadi, novih dolazaka više ne bi trebalo biti. A odlasci? Do kraja prijelaznog roka svašta je moguće, ovisit će konačna momčad i o konačnom plasmanu Modrih u Europi. Plasman u Europsku ligu ili Ligu prvaka sigurno će drugačije dijeliti karte, a drugačije će biti ako Modri, kojim čudom, ostanu bez ičega.

Morska Sobota, Slovenija, 040717.
Stadion Fazanerija.
Nogometna utakmica GNK Dinamo - FK Tosno u sklopu priprema uoci pocetka nove sezone 2017/2018.
Na fotografiji: Dominik Livakovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

U izlogu je primjerice Dominik Livaković; kao član reprezentacije u Rusiji i s dobrom sezonom iza sebe sigurno bi mogao do kraja kolovoza dobiti zanimljivu ponudu. Pitanje je što će biti s Tongom Doumbijom, pisali smo već o tome, on je sigurno jedan od onih koji bi mogli napustiti Maksimir do završetka prijelaznog roka.

Zagreb, 100318
Stadion Maksimir.
Prvenstvena utakmica 25 kola Hrvatski telekom, prve lige izmedju GNK Dinama i Lokomotive.
Na fotografiji: Armin Hodzic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Kandidat je za to uz njih i Ivan Fiolić, koji je dosad imao i konkretne ponude, a nije tajna da minutažom u Maksimiru odavno nije zadovoljan. Logično je očekivati i odlazak jednog od napadača, Hodžića ili Budimira, ovisno o ponudama koje će imati. Budimir je na početku sezone veliko otkriće, Bjelici je potreban, spominjao se i novi ugovor, stoga je i izvjesnije da bi mogao otići Hodžić.

No, kažemo, sve će znati više onih zadnjih dana mercata, kad bude jasno u kojem će natjecanju - i hoće li - Dinamo igrati europsku jesen. Ako Bjelica i dalje bude ganjao dvije odnosno tri fronte, do zime mu širok roster neće biti naodmet.

Linker
26. travanj 2024 11:34