Doumbia
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
JOŠ UVIJEK JE ENIGMA

NA MAKSIMIRU SE SPREMA JOŠ JEDAN IZLAZNI TRANSFER? Došao je da bi bio veliko pojačanje, ali pod Bjelicom u dresu Dinama se neće previše naigrati...

DALEKO OD NASLOVNIH ULOGA Malijac je prošle sezone bio među standardnijima, dok ove sezone nije odigrao niti minutu, pa je pitanje kakva je njegova budućnost
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. kolovoz 2018. 00:33

U prvih šest utakmica sezone, Nenad Bjelica već je koristio 27 igrača. Ne čudi to s obzirom na onu utakmicu protiv Rudeša kad je dao šansu igračima koji nisu igrali protiv Hapoela. Protiv Koprivničana tako su prve minute ove sezone upisali i Dominik Livaković i Amir Rrahmani, pa su na listi onih koji nisu dosad zaigrali, uz trećeg vratara Horkaša ostali tek Bruno Petković, Alexandru Matel i Tongo Doumbia.

Bruno Petković je tek došao i još nema sređene svu papirologiju, Alex Matel se tek vraća nakon duge ozljede, ostao je, dakle, Tongo Doumbia. Što se događa s Malijcem koji je lani bio među standardnijima, koji je, kao i Lecjaks, došao da bi bio veliko pojačanje. Lecjaksa je Bjelica prebacio u drugu momčad, a Doumbia?

Zagreb, 270817.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Utakmica 7. kola Hrvatski telekom Prve nogometne lige, 
NK Lokomotiva - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Mario Musa, Tongo Hamed Doumbia.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Dosta dugo bio je ozlijeđen, imao raznih problema i dugo nije bio u punom pogonu. Gotovo mjesec dana. Sezona je počela bez njega, a kada tako krene, znamo koliko je teško vratiti se u momčad, izboriti minutažu. Pogotovo sada kad Bjelica igra sa samo jednim defenzivnim veznim i kad je to, dok je zdrav i spreman, Arijan Ademi koji je nedavno potpisao i novi ugovor. Sve se više kao njegova zamjena nameće Šunjić, a tijekom jeseni, pogotovo na zimu, trebao bi se vratiti i Nikola Moro. Ne na tu poziciju, ali čak i da Bjelica malo promijeni konstrukciju momčadi i da zaigra i s dva zadnja vezna, jasno je da se Doumbia tu neće previše naigrati.

Nije imao kada

- Činjenica je da potencijal nekih igrača nismo još stigli iskoristiti. Majer, Petković, Doumbia, Hodžić... - nabrajao je neki dan Bjelica, pošteno rekavši da Doumbiju praktički još i nije vidio u pravoj utakmici. Jer nije imao kad. Međutim, hoće li ga uopće i vidjeti, računaju li Bjelica i Dinamo uopće s Malijcem?

Odigrao je prošle sezone Doumbia 32 utakmice za Dinamo, ali ni nakon toga nismo dobili odgovor je li on pravi igrač za Modre ili nije. Nekako se stekao dojam da mu ne odgovaraju HNL suparnici protiv kojih Dinamo napada i ‘lomi’ bunker, u takvoj igri Doumbia, zapravo, nema ulogu. Ali, već u dvobojima s Hajdukom, kad je suparnik čvršći i kad se više igra na sredini terena, tada je Doumbia znao imati zanimljive ‘role’ i odigrati dobre minute. U Europi je igrao protiv Skënderbeua, no tada je tek došao u Dinamo pa se neki dublji zaključak i ne može izvući.

Treba li ga Bjelica ipak čuvati kao adut u europskim dvobojima, dati mu šansu, ili će Doumbia već do kraja kolovoza napustiti Maksimir? Ima nekih šuškanja na vrlo neslužbenoj bazi da u Maksimiru razmišljaju da bi odlazak Doumbije bio dobra stvar, ipak je riječ o igraču koji ima priličan ugovor, a trenutačno nije u prvom planu.

Zagreb, 200817. 
Maksimir.
Stadion Dinamo.
Nogometna utakmica prve HNL-e izmedju Dinama i Slaven Belupa.
Na fotografiji: Olmo i Doumbia.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

No, nije uvijek lako riješiti se nekoga, vidjet ćemo kako će se odigrati ‘to’ s Doumbijom. Još uvijek je enigma, nitko ne može decidirano reći može li pomoći ovom novom Dinamu u europskim ambicijama ili je još jedno razočaravajuće pojačanje.

Sad je počeo trenirati s momčadi, možda uskoro i dobije šansu, pa Bjelica donese konačan sud. Trenutačno je daleko od naslovnih uloga, a kad je tako, pitanje je treba li uopće Dinamu da bi sjedio na klupi. Ili na tribini!

Linker
02. svibanj 2024 05:18