Vlado Kos / Cropix
POVRATAK U SLAVONIJU

RAZOČARAO JE I LEGENDU LIVERPOOLA I BIVŠEG TRENERA HAJDUKA I MEDIJE Može li se nekad jedno od najubojitijih krila HNL-a vratiti u život u Hrvatskoj?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. siječanj 2020. 21:57

Eros Grezda vraća se u Osijek. Brzonogo krilo, koje je svojedobno negdašnji osječki trener Zoran Zekić, zajedno s Petrom Bočkajem, doveo iz Lokomotive u Gradski vrt, prodano je Glasgow Rangersu za dva milijuna eura, a nakon godinu i pol ponovno će na travnjake HNL-a. U međuvremenu s Otoka su o Grezdi dolazile priče koje se sasvim sigurno nikome nisu dopale…

Prema pisanju škotskog The Suna, Glasgow Rangersi stavit će klauzulu u ugovor o prodaji Grezde u Osijek prema kojoj će im pripasti dio budućeg transfera, iako na njega odavno ne računaju. U Osijek se vraća za stalno, dakle ne na posudbu, a čeka se informacija na koliko će potpisati. S Rangersom je, inače, imao ugovor na četiri godine.

Tamošnji mediji lamentiraju o katastrofalnih 18 mjeseci Albanca koji je prekrižen još lani nakon pljuvačkog incidenta na Wafer Challenge Cupu u Ballymenu. Tada je na revijalnoj utakmici drugih momčadi pljunuo suparničkog braniča, a potom se odbio rukovati s igračima protivničke momčadi.

- Eros mora znati, ako se ponaša tako, neće predstavljati ovaj klub ni na jednoj razini - tada je rekao trener Steven Gerrard, a iako je nakon toga još jednom, no samo jednom, igrao za momčad U-23, kroničari Glasgow Rangersa danas tvrde da je upravo taj događaj bio presudan da ga se pošalje kroz izlazna vrata. Zbio se u rujnu. Ranije tijekom ljeta nisu dobili ponudu za njega koja bi ih zadovoljila...

Nakon razočaravajućih godinu i pol, budući da se nije nametnuo na Ibroxu te je igrao u samo 17 utakmica i dao dva gola, na jednoj utakmici, u pobjedi 7:1 nad Motherwellom, Grezda, kojem su tek 24 godine, vjerojatno će imati još što reći u Osijeku. Ako se vrati u profesionalnu kolotečnu.
Steven Gerrard kupio je u HNL-u Bornu Barišića, Nikolu Katića i Erosa Grezdu. I dok su prva dvojica bili junaci nedavnog Old Firma, za Grezdu na toj adresi više nije bilo nade. Loše je krenuo od starta, stigao je nespreman, a danas svi govore o noćnoj mori za njega i klub. Osječani se pojavljuju kao izbavitelji...

Medije na Otoku više je punio incidentima nego nogometnim potezima. Prije mjesec dana na sudu u Glasgowu platio je 400 funti zato što je uhvaćen da vozi svoj Audi RS3 bez vozačke dozvole i osiguranja. Tvrdio je kako nije znao da mu je isteklo osiguranje, a vozačka mu je prethodno oduzeta u ožujku na šest mjeseci. Ta je kazna istekla, ali nije zatražio novu, kao što je trebao.

No, njegove muke nisu samo u Škotskoj. U lipnju je napustio kamp albanske reprezentacije prije dviju kvalifikacijskih utakmica za Europsko nogometno prvenstvo. Izbornik Edoardo Reja, iskusni talijanski stručnjak i nekadašnji trener Hajduka, kazao je tom zgodom sljedeće: - Dok sam izbornik, više ga neću zvati u reprezentaciju!

Talijan je pojasio: - Grezda je napravio osobni izbor kad mi je rekao da želi napustiti momčad. Kazao sam mu da slobodno može ići. Tada je iznio neke lude tvrdnje i otišao. Kasnije se ispričao, ali bilo je prekasno - istaknuo je danas već 74-godišnji trener.

Grezda nekad, Grezda danas. Hoće li biti pojačanje za Bijelo-plave, može li ga Ivica Kulešević primiriti i vratiti na negdašnje igračke razine?

Linker
26. travanj 2024 20:23