Getty Images / Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images
HRVATSKI VEZNJAK NA TRANSFER-LISTI

SVE JE JASNO: MLADI TRENER ŽELI RAKITIĆA, ČAK NI CIJENA NE BI TREBALA BITI PROBLEM, ALI POSTOJI PREPREKA 'Hrvat je trenutno za njih prevelik zalogaj!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. lipanj 2019. 19:50

Ivan Rakitić je i u ovome prijelaznom roku vruća roba na tržištu. Mnogi europski klubovi žele dovesti hrvatskog dokapetana koji je prošle godine odigrao perfektno Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a sve se češće spominje i njegov odlazak iz Barcelone.

Engleski Starsport prije nekoliko je dana lansirao priču kako menadžer Uniteda Ole Gunnar Solskjaer želi vidjeti hrvatskog reprezentativca na Old Traffordu.

Španjolski se mediji ionako već tjednima zabavljaju novim informacijama o basnoslovnim ugovorima mladih Nizozemaca Frankieja de Jonga i Matthijsa de Ligta, a Rakitićeve dosadašnje zasluge kao da su pale u drugi plan.

De Jong se pridružio Barci ugovorom vrijednim 65 milijuna funti, a prema nekim procjenama de Ligtov bi ugovor mogao koštati oko 95 milijuna funti. To bi značilo da Barcelona obavezno mora prodavati želi li ostati u okvirima financijskog fair-playa.

Daily Star donosi sličnu priču i govori o Rakitiću kao o jednom od najprofinjenijih svjetskih veznjaka. Nogometni stručnjak i analitičar Duncan Castles tumači kako bi hrvatski nogometaš bio zainteresiraniji za United da Crveni vragovi nisu ostali bez Lige prvaka za iduću sezonu.

"On je vrlo visoko na Solskjaerovoj listi želja. No, prema informacijama koje su mi na raspolaganju, čini mi se da Rakitić ne želi samo tako otići s Camp Noua. Smatram da će napraviti sve kako bi ostao u Barceloni još jednu sezonu. Barca za njega traži 50-55 milijuna eura, United tu mora biti realan. Prije svega, moraju se vratiti u Ligu prvaka kako bi doveli zvučnija pojačanja. Dovođenje Rakitića njima je sada prevelik zalogaj."

Što se same Barcelone tiče, navodno je trener Valverde već povukao prve poteze kako bi stavio hrvatskog veznjaka na transfer-listu. Otvoreni su špekulacijama i samo čekaju pravu ponudu.

U financijskome smislu računica je jasna - da bi potrošili 200 milijuna eura za pojačanja, morat će na izlaznim transferima zaraditi barem 100 milijuna eura.

Linker
26. travanj 2024 21:54