REUTERS/Susana Vera
BAŠ GA ŽELE

TALIJANSKI GIGANT NA KORAK DO DOVOĐENJA ČOVJEKA KOJI JE ZALUDIO NOGOMETNI SVIJET Juve poslao novu astronomsku ponudu za nizozemsko čudo od djeteta!

TRANSFERI Nizozemski stoper Ajaxa sve bliži odlasku u Torino nakon što su ga željeli svi najmoćniji europski klubovi
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. srpanj 2019. 14:37

Čini se da se Juventus približio realizaciji transfera Matthijsa de Ligta. Kako prenose vodeći talijanski sportski mediji, Stara dama je za 19-godišnjeg Ajaxovog stopera poslala novu ponudu, koja sad iznosi 67 milijuna eura plus bonusi.

Gazzetta dello Sport izvijestila je kako se De Ligtov agent Mino Raiola nalazi u Milanu, gdje bi trebao postići konačni dogovor sa sportskim direktorom Juventusa Fabiom Paraticijem.

Pojavilo se i zanimanje iz Manchester Uniteda, ali De Ligt je nadomak prijelaza u redove talijanskog prvaka, gdje bi trebao potpisati petogodišnji ugovor vrijedan oko 12 milijuna eura po sezoni. Dugo očekivani prijelaz najtraženijeg mladog svjetskog braniča mogao bi se realizirati već početkom sljedećeg tjedna, s obzirom na to da se njegov dolazak u Torino očekuje tijekom ovog vikenda.

 REUTERS/Rafael Marchante
REUTERS

Prošlog tjedna Juventus je u Amsterdam poslao ponudu tešku 50 milijuna eura, no Kopljanici je nisu željeli ni razmatrati, ona je definitivno bila premala.

Cancela žele Barca i City

Polufinalist Lige prvaka tražio je 75 milijuna za svog wunderkinda, no moguće je da će pristati i na 67 milijuna. Konačni iznos bi uz bonuse mogao dosegnuti željenih 75 milijuna eura. De Ligt se inače priključio pripremama Ajaxa, koji sljedećeg tjedna odlazi na pripreme u Austriju. Sukladno najnovijem razvoju događaja, teško da će na tom letu biti i De Ligt.

Soccer Football - Champions League Semi Final Second Leg - Ajax Amsterdam v Tottenham Hotspur - Johan Cruijff Arena, Amsterdam, Netherlands - May 8, 2019  Ajax's Matthijs de Ligt celebrates scoring their first goal    Action Images via Reuters/Matthew Childs
Reuters/Matthew Childs

Kad finaliziraju De Ligtov dolazak, u Juventusu će se morati posvetiti odlascima, jer za sve igrače neće biti mjesta u planovima novog trenera Sarrija. Jedan od njih je napadač Higuain koji je bio na posudbi u Chelseaju. Argentinac bi želio ostati i boriti se za poziciju, no to je malo vjerojatno. Cancelo je na meti Barcelone i Manchester Cityja, odlazak je izvjestan. Dođe li i Pogba u Torino, odlaze Khedira ili Matuidi, a spominju se i mogući odlasci napadača Keana i Mandžukića te vratara Perina.

Ponuda za Lukakua

Inter je i službeno izrazio interes za dovođenje belgijskog napadača Romelua Lukakua. Manchester United za njega traži 84 milijuna eura, a službena ponuda iz Milana još se čeka. Istodobno je na izlaznim vratima argentinski strijelac i bivši kapetan Mauro Icardi, navodno bi ga Inter pustio za 50 milijuna eura.

Soccer Football - Premier League - Manchester United v Chelsea - Old Trafford, Manchester, Britain - April 28, 2019  Chelsea's Mateo Kovacic in action with Manchester United's Romelu Lukaku   Action Images via Reuters/Jason Cairnduff  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images via Reuters

Roma iz Tottenhama želi dovesti belgijskog stopera Tobyja Alderweirelda, razgovori dva kluba su u tijeku. Belgijac u ugovoru ima klauzulu koja mu omogućuje odlazak za 28 milijuna eura. West Ham želi dovesti napadača Sebastiana Hallera, za kojeg Eintracht traži 45 milijuna eura, dok se u bitku za dovođenje Realovog veznjaka Danija Ceballosa uz Tottenham uključio i Arsenal. G. Čičin-Mašansker

Linker
26. travanj 2024 08:47