Emilio Andreoli/Getty Images
TVRDI TUTTOSPORT

TALIJANSKI PRVAK RUŠI SVE BARIJERE ZA TANDEM IZ SNOVA Pakleni plan Juventusa: Za ludi posao spremni su investirati nestvarno velik novac

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. listopad 2019. 13:43

U Juventusu imaju velike planove, a glavni cilj je dovođenje Kyliana Mbappea iz PSG-a, tvrdi torinski Tuttosport

Ranije ovog tjedna predsjednik Juventsa Andrea Agnelli i dopredsjednik Pavel Nedved otkrili su na sastanku dioničara kako u klubu namjeravaju povećati budžet za 300 milijuna eura kako bi gurnuli Juventus u sam europski vrh. Time bi se doveli u poziciju da licitiraju za najskuplje i najbolje nogometaše svijeta, a Mbappe svakako tu spada. Tuttosport tvrdi da je Juventus spreman ponuditi nevjerojatnih 380 milijuna eura za dovođenje Mbappea. Taj novac ne uključuje samo odštetu, već i plaću za petogodišnji ugovor.

Podsjećamo, trenutno najskuplji transfer na svijetu je prelazak Neymara iz Barcelone u PSG za 222 milijuna eura odštete.

Transfer Cristiana Ronalda iz Real Madrida Juventus je koštao između 100 i 115 milijuna eura godišnje, dok torinski klub za njegovu plaću izdvaja oko 30 milijuna eura godišnje.

BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 22: Kylian Mbappe of Paris Saint-Germain celebrates after scoring his team's fifth goal during the UEFA Champions League group A match between Club Brugge KV and Paris Saint-Germain at Jan Breydel Stadium on October 22, 2019 in Brugge, Belgium. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

U Juventusu vjeruju da bi dovođenjem Mbappe privukli i ostale najveće zvijezde u Torino i stvorili klub koji bi svake godine pucao na osvajanje Lige prvaka.

Mbappe će u prosincu navrđiti 21 godinu, a PSG ga je doveo iz Monaca na ljeto 2017. godine za 180 milijuna eura odštete. Po dolasku u PSG Mbappe je upisao 66 golova i 36 asistencija u 95 odigranih utakmica.

Linker
20. travanj 2024 16:43