Lovro Majer
 CROPIX
SVI BI TRLJALI RUKE

TO BI BILA NAJVEĆA PRIČA DINAMOVA PRIJELAZNOG ROKA Ante Ćorić ide u redove velikana, a na Maksimir stiže igrač kojeg svi žele vidjeti u modrom dresu!?

ODLAZAK MLADE ZVIJEZDE Talijani tvrde da je Roma spremna dati 12 milijuna eura, a da Dinamo traži tri milijuna više od toga
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. prosinac 2017. 16:48

Priča o Ćorićevu možebitnom odlasku u Romu zamutila je vode, talijanski mediji otišli su jučer i korak dalje pa su “otkrili” da je rimski velikan ponudio Dinamu 12 milijuna eura, a da su Modri odbili tražeći tri milijuna više. U Maksimiru, pak, tvrde da u Dinamo ništa još nije došlo.

- Što se Ćorića i Rome tiče, ništa službeno se nije desilo, nikakva ponuda, štoviše, za cijelu smo priču saznali iz medija - rekao je glavni direktor maksimirskog kluba Tomislav Svetina dodavši rečenicu koju ćemo sigurno još puno puta čuti tijekom prijelaznog roka.

- Općenito još nema ništa novoga po pitanju transfera, ni oko Henriqueza.

Olmo kao desetka

Ma dobro, bit će novosti uskoro, nije upitno. I oko Ćorića i oko drugih, vjerojatno i još nagađanja s raznoraznih strana. Da si ne lažemo, u većini su oni koji navijaju za Ćorićev transfer, ako pritom sve strane budu i financijsku zadovoljne, sjajan posao!

Ćorić ove jeseni nije mnogo igrao, momčad je pobjeđivala i radila prednost uglavnom bez njega, pa stoga se teško može reći da je nezamjenjiv. Dinamo, svakako, ima igrače koji mogu igrati na njegovoj poziciji “desetke”, pokazali su to ove polusezone već i Dani Olmo, Nikola Moro, Amer Gojak pa i Domagoj Antolić.

Međutim, tko god da od njih zaigra na toj poziciji, Dinamu će trebati još jedan igrač kojega moraju dovesti. Ili jedan klasični veznjak, ili playmaker ili krilo. U redu, na krilu se radi tako i onako, ali ako Olmo postane “desetka”, onda je pod mus dovesti možda i još jednog krilnog igrača. Ode li Antolić, a Moro bude igrao bliže golu, opet se otvara “rupa” na sredini terena. Međutim, najviše se priča o opciji “Ćorić za Majera”.

Odnosno, ako ode Ante da Dinamo dovede Lokomotivinu “desetku” Lovru Majera. To bi bila najveća priča Dinamova prijelaznog roka! Majer u Dinamu ima puno zagovornika, svi se slažu da ga Modri, jednostavno, moraju dovesti. Da je to normalan put i da bi u Maksimiru dosegao igrački napredak i onda otišao u inozemstvu u rekordnom transferu. No, Majer je već u Lokomotivi imao visoke ponude, radi se o velikim milijunskim iznosima i pitanje je može li Dinamo uopće ući u igri s takvim svotama.

Mnogobrojne opcije

Bez obzira na odnos s Lokomotivom i nekakvom tradicijom da se s Kajzerice prvo ide u Maksimir, pa tek potom u Europu. No, ništa nije nemoguće pa tako ni to, odlazak Ćorića sigurno bi pojačao priču o Majerovu dolasku u modri dres. Hoće li se ostvariti, ha, to nitko ne zna, no onog trenutka kad Ćorić ode, ako ode, tada će mladi Majer postati prva opcija.

Premda, postoji i razmišljanje kako je bolje da ostane u Lokomotivi do ljeta, pa da se onda preseli u Maksimir. Ali, sve je to na dugačkom štapu, Ćorić je još u svlačionici pod jugom, najavljuje da će se i vratiti na pripreme.

Linker
06. svibanj 2024 17:31